De 21:00 a 22:00
Amunt el teló
De 22:00 a 23:00
Notícies Migdia (R) / Fórmula Musical
Cambray, celebrant el decisiu penal | RS Cambray, celebrant el decisiu penal | RS
15.04.2022 13:53

El Mataró iguala la final a la tanda de penals i la lliga es decidirà a Can Llong (13-12)

La FInetwork Aquàtics de Can Llong dictarà sentència. El Centre Natació Mataró ha forçat el tercer i definitiu partit de la final de la Divisió d’Honor femenina contra un Astralpool Natació Sabadell que ha tocat el títol amb la punta dels dits, però que no l’ha pogut agafar amb les dues mans. Les de David Palma han arribat al descans amb tres gols d’avantatge, però les maresmenques han revifat a la represa i han pogut sentenciar abans que el Club fes un darrer esforç titànic per arribar a la tanda de penals. Tot, sense ni una sola superioritat visitant en tot el partit xiulada pels àrbitres, una estadística insòlita. Des dels cinc metres, les de Dani Ballart han estat més encertades i s’han acabat enduent el triomf.

El partit ha començat elèctric. Als 35 segons, Anni Espar ja havia inaugurat en marcador en superioritat, però Irene González ha empatat en l’acció següent amb una gran vaselina al segon pal. L’Astralpool ha agafat el primer avantatge en un penal transformat per Sabrina van der Sloot, tot i que Judith Forca n’havia fallat un poc abans. Vivian Sevenich, a la boia, ha situat el 2-2 amb el qual s’ha arribat al final del primer quart. El segon només ha tingut el color blau del casquet visitant del Club. Les de David Palma s’han fet amb el control del partit amb una defensa impenetrable en les inferioritats. En atac, Mati Ortiz ha calcat la vaselina d’una Irene González que s’ha convertit en la gran protagonista anotant dos gols més que feien reflectir el 2-5 al marcador a la mitja part.

La reacció del Mataró després del descans no s’ha fet esperar. Sílvia Morell, amb dues dianes consecutives pel pal curt, ha posat a un sol gol a les mataronines, que han acabat de capgirar el marcador amb dos gols més al dos metres d’Anna Timofeeva i Sevenich. Aquest últim, especialment dolorós a tres segons per finalitzar el tercer quart i amb la tercera i definitiva expulsió de Van der Sloot. L’Astralpool, mentrestant, seguia sense atacar en superioritat. Ja en el darrer quart, tot i el 6-6 de Mati Ortiz, entre Simone van de Kraats i Bella Markoch en una ràpida contra, han deixat el triomf mig encarrilat. Tot i la fatiga i l'alt desgast físic, Palma encara s’ha guardat la carta dels temps morts i, atacant amb portera i amb l’encert de Maggie Steffens i Irene González, el Natació Sabadell ha pogut situar el 8-8 a 37 segons per al final.

A la tanda de penals s’ha afegit a la nòmina de llançadores Maica Garcia, tot i la lesió. Després d’una primera ronda amb dues errades per banda, Laura Ester ha tingut dues opcions per aturar els xuts del Mataró, però les locals han estat encertades. Al final ha estat la mateixa capitana qui ha fallat el seu segon penal i Clara Cambray ha deixat la victòria a la Joan Serra. La temporada s’acabarà resolent demà (12h) a Can Llong: o la dinovena de l’Astralpool Natació Sabadell o la segona del Mataró.

stm CN Mataró: Sánchez, Morell (2), Van de Kraats (1), Gual, Sevenich (2), Timofeeva (1), Cambray, Nogué, Bach, Bertran, Espar (1), Markoch (1), Colominas
Astralpool CN Sabadell: Ester, Ortiz (2), Games, Van der Sloot (1), Serrano, Steffens (1), Casado, Garcia, Forca, Bonet, Pérez, González (4), Carilla
Parcials: 2-2 / 0-3 / 4-0 / 2-3 (5-4)
Àrbitres: Xevi Buch, Oriol Jaumandreu