En directe: De 00:00 a 02:00
De 02:00 a 03:00
L’Espia de Mahler (R)
De 03:00 a 05:00
La plantilla de l'Astralpool, amb la medalla de subcampiones | FCN La plantilla de l'Astralpool, amb la medalla de subcampiones | FCN
19.09.2023 22:16

El Mataró s'endú el primer assalt de la temporada contra l'Astralpool a la Copa Catalunya (11-12)

El 'Clàssic' dels últims anys en el panorama del waterpolo femení també promet emocions fortes en aquesta nova temporada. El Centre Natació Mataró ha fet bo el 'factor piscina' a la Joan Serra i ha deixat a casa la seva segona Copa Catalunya contra un Astralpool Natació Sabadell que ha notat la baixa de l'esquerrana Judith Forca, fora de combat per un procés febril, i que no ha entrat bé a la final. Tot i això, les de David Palma han estat a punt de forçar la tanda de penals en l'últim segon.

Malgrat actuar com a 'visitants', les de Dani Ballart han signat dos parcials d'1-3 per marxar al descans amb un clar avantatge (2-6). De mica en mica, el Club ha despertat en atac de la mà de Bea Ortiz i Maartje Keuning, autores de tres gols cadascuna, i gairebé ha entrat en el darrer parcial dos per sota. Ho ha evitat Cristina Nogué, MVP de la final, situant el 7-10 in extremis en superioritat. L'última empenta de l'Astralpool s'ha traduït en l'11-12 a poc més d'un minut i mig per al final. Irene González ha tingut un últim intent per enviar la final als penals, però la seva vaselina ha picat al pal dret de la porteria de Mariona Terré.

El Mataró trenca la ratxa d'un Natació Sabadell ―dominador de la competició amb 13 de les 16 edicions guanyades― que en aquest 2023 s'havia imposat a la Copa de la Reina, la Champions i la final del play-off de la Divisió d'Honor. No serà l'únic títol que es jugaran tots dos equips aquesta temporada, tot i que abans arribarà la fase de grups de la màxima competició continental que es posarà en marxa la primera setmana d'octubre.

La revenja del masculí

Hores després hi ha hagut un altre Astralpool-Mataró, però en aquest cas de la Divisió d'Honor masculina. En el partit avançat de la tercera jornada, l'equip de Quim Colet ha sumat el segon triomf del curs en dos partits. Una victòria plàcida (11-4) gràcies a la forta sortida del Club, que al final del primer quart ja guanyava per 5-1. Com el dia de l'Echeyde, el madrileny Alberto Barroso ha tornat a ser el màxim golejador del conjunt sabadellenc amb quatre dianes. El pròxim compromís oficial ja serà, d'aquí a set dies, el debut a la fase de grups de la Champions contra el Brescia italià a la piscina de 50 metres de Can Llong.