En directe: De 20:00 a 21:00
De 21:00 a 23:00
De 23:00 a 23:59
Notícies Migdia (R) / Fórmula Musical
El Mercantil fa quatre jornades que no guanya, però té la salvació pràcticament feta. | jmguarch El Mercantil fa quatre jornades que no guanya, però té la salvació pràcticament feta. | jmguarch
15.04.2019 13:39

El Mercantil no fa els deures; els altres, tampoc

Encara no és matemàtic, però amb nou punts d'avantatge i només 12 per jugar-se, el Mercantil està virtualment salvat i continuarà una temporada més a la Lliga Nacional Juvenil. I això que els de Carlos López van caure (2-1) al camp de la Unificación Bellvitge, però la jornada va resultar propicia. Tot i aquest còmode coixí, el capità Ivan Caballero prefereix anar amb peus de plom: "Fins que no sigui matemàtic, no ens ho creurem. Tenim un cert avantatge, però portem una dinàmica que no acaba de ser bona i esperem competir tots els partits que ens queden".

Els altres no compleixen i això beneficia als graciencs (Nàstic 'B' i Gironès-Sabat van perdre), però mirant-se al mirall, el vestidor mercantilista no pot estar content amb el que veu. Són quatre jornades consecutives sense guanyar i la sensació que, si els rivals sí que haguessin fet els deures, a Arraona Merinals ningú podria estar tranquil. A L'Hospitalet, el Mercantil potser va poder rascar un millor resultat després una bona segona part, però els primers 45 minuts van condemnar l'equip: "No vam plantejar bé el primer temps i ens vam anar al descans amb 2-0. La segona part va ser diferent. Si haguéssim jugat així tot el partit, hauríem tingut moltes més opcions", reconeix Caballero.

Si a l'equip li falta gol, remuntar un 2-0 va ser una tasca complicada, tot i que l'actuació a la segona part va ser prou bona. L'atac, però, ja anava minvat per la baixa de Joan Poch. No va ser l'única novetat a l'onze. A la porteria, Jordi Roura va ser qui la va defensar en lloc de l'habitual Carles Segura: "No em sorprèn, són dos porters de molt alt nivell i simplement és una decisió tècnica. De fet, no va tenir cap influència en el marcador", afirma Caballero.

L'aturada de la competició per la Setmana Santa permetrà als de Carlos López agafar aire de cara a les últimes quatre jornades de campionat. Amb poc en joc, més enllà de fer que les matemàtiques confirmin la salvació, el Mercantil intentarà acabar la lliga amb bones sensacions i el més amunt possible. Ara desè, la novena plaça se situa a quatre punts.