De 07:00 a 09:00
Roberto Picón va portar molt perill per la banda dreta. | Mercantil Roberto Picón va portar molt perill per la banda dreta. | Mercantil
04.02.2019 12:04

El Mercantil perd en l'últim segon i s'apropa a la zona perillosa

El Club Esportiu Mercantil va caure a casa per la mínima (0-1) davant el Girona 'B' de la forma més dolorosa. Un gol de Lorenzo Bianco sobre la botzina va deixar molt tocats els locals. En primer lloc, perquè amb la mala dinàmica que presenten els blaugrana (un triomf en els últims nou partits), els mercantilistes s'acosten a la zona de descens. I en segon lloc, perquè els d'Arraona-Merinals van ser superiors a la segona part, i si s'havia de decantar la balança, semblava que havia de ser en favor dels locals.

No va ser així, però els gironins van dominar la primera part de forma clara. De fet, vora la mitja hora de joc, va arribar una triple ocasió que entre el pal, el porter Carles Segura i el poc encert dels visitants, impedien que el filial del Girona s'avancés en el marcador. Un dels homes més destacats del Mercantil, Roberto Picón, resignat per la derrota, creia que l'empat hagués estat el més just: “Ha estat un partit igualat. Ells han tingut la possessió al primer temps, però a la segona hem canviat el xip i hem creat nosaltres les ocasions”.

En la segona meitat, els blaugrana van pressionar més la sortida de pilota rival i van imposar el ritme de joc. Picón, molt incisiu per la banda dreta, i Joan Poch, van tenir oportunitats per posar l'1-0, però la mala sort es va apoderar del Mercantil. Quan tot feia indicar que el matx acabaria sense gols, va arribar el gol de Lorenzo Bianco, amb el temps ja complert i amb certa polèmica. Carlos López, l'entrenador dels blaugrana, explicava la jugada impotent: "És una jugada desafortunada. Hi ha un rebot i sembla que hi ha unes mans. A més, passava un minut del temps afegit. Perdre així és molt dur".

A part de la derrota, la nota negativa va ser una picabaralla final entre tots dos conjunts que va implicar alguna cosa més que una empenta. Picón denunciava haver rebut una escopinada: “Ha estat el dorsal 5 d'ells (Aitor Reinon), amb qui ja havia tingut alguna enganxada abans, però jo només havia sortit a separar els jugadors”. El tècnic mercantilista, però, li treia importància: "Són coses que no han de passar, però tampoc ha sigut molt greu. Són enganxades normals per l'edat dels jugadors". El fet és que a causa de la batussa, Joan Poch i José Soto van veure la targeta vermella. Seran dues baixes molt importants contra el Sant Andreu, un duel contra un rival directe.