En directe: De 00:00 a 02:00
De 02:00 a 03:00
Parlem d’Òpera (R)
De 03:00 a 05:00
Gerard Silvestre va marcar l'empat en el temps de descompte | Jmguarch Gerard Silvestre va marcar l'empat en el temps de descompte | Jmguarch
01.04.2019 10:33

El Mercantil rasca un punt sobre la botzina a Vila-seca enmig d'un ambient hostil

El Club Esportiu Mercantil va salvar un punt 'in extremis' (1-1) al camp del Vilaseca a la Lliga Nacional Juvenil. A la primera part, els locals es van mostrar superiors al conjunt de Carlos López, que no van saber entrar en un partit marcat per un ambient hostil des del principi. Els de casa van portar la iniciativa i van posar-se per davant després d'un gol d'Andreu Mauri en el minut 24'. "Van sortir molt forts i van fer moltes faltes, i quan van marcar no vam saber reaccionar", comenta Gerard Silvestre sobre un equip en què set dels seus jugadors van veure alguna targeta. A més, van escoltar-se insults des de la graderia cap als juvenils mercantilistes des de l'inici de l'enfrontament. "L'afició es va fer notar i vam tenir ràbia perquè les coses no ens acabaven de sortir", comenta Silvestre.

A la represa, els blaugrana van igualar la intensitat del seu adversari i van aconseguir crear més situacions de perill. No obstant això, el Vilaseca aturava el joc cada poc temps amb l'objectiu de baixar el ritme dels visitants. Quan faltava poc més d'un quart d'hora pel xiulet final, els mercantilistes van veure com el seu competidor es quedava amb un jugador menys després de l'expulsió de Xavier Cotaina. Aquest fet va significar un punt d'inflexió per un Mercantil que es va llençar completament a l'atac per intentar treure un resultat positiu. Entre tot això, va haver-hi molts nervis en aquest últim tram, on s'ha d'incloure una tangana entre les dues àrees tècniques que va acabar amb l'expulsió dels fisioterapeutes de cada entitat. Finalment, ja en l'últim sospir, Silvestre va posar l'empat per tornar a deixar al Mercantil per sobre del seu rival. El golejador visitant es mostra satisfet després de poder rascar un punt a Vila-seca: "Vaig aconseguir marcar després d'un centre passat sorgit d'una pilota aturada. Mai donem res per perdut i sempre competim. Un punt en aquestes condicions el podem donar per bo".

El conjunt de Carlos López segueix en desena posició i es troba vuit punts per sobre de la zona perillosa quan resten sis jornades perquè finalitzi la competició. Tot i la recent derrota davant del cuer, el Palamós, els d'Arraona-Merinals han sumat set dels últims 12 punts. El proper cap de setmana tindran una nova oportunitat per acabar d'encarrilar la permanència contra el Gironès-Sàbat, situat en zona de descens.