De 07:00 a 09:00
L'alegria era màxima en els integrants del Mercantil després del triomf davant l'Espanyol 'B'. | @CEMercantil L'alegria era màxima en els integrants del Mercantil després del triomf davant l'Espanyol 'B'. | @CEMercantil
11.03.2019 13:10

El Mercantil s'allunya del descens amb una remuntada de prestigi

Victòria balsàmica, d'aquelles que serveixen per alliberar tota la tensió acumulada en les darreres jornades i que instal·lava una atmosfera de dubtes a l'Arrahona Merinals. El Mercantil va obtenir un importantíssim triomf (2-1) a la Lliga Nacional Juvenil. I amb molt de mèrit: contra l'Espanyol 'B' (segon classificat abans d'iniciar-se la jornada), remuntant i amb un gol al minut 89.

El gran protagonista va ser Alex Sánchez, que va certificar la victòria amb el seu gol en una jugada a pilota parada quan tot feia indicar que el duel acabaria amb taules. "Estic molt content perquè necessitàvem puntuar sí o sí. El triomf és molt important i ha estat molt emocionant aconseguir-lo", relata el jugador.

El futbol, a vegades, és inexplicable. El Mercantil s'havia quedat sense anotar en nou dels últims 11 partits; el filial blanc-i-blau, per la seva part, és el tercer conjunt que menys gols encaixa de la categoria. "Som un equip que creem moltes ocasions però mai marquem. Aquesta vegada sí que hem tingut la sort que ens falten altres dies i hem marcat en dues accions a pilota parada", admet Sánchez.

Al descans els visitants s'imposaven per 0-1, accentuant així la incertesa dels de Carlos López. En els 15 minuts de descans, Sánchez està convençut que el paper del tècnic va ser clau per esperonar l'equip gracienc: "Ens ha dit que havíem d'estar tranquils i que juguéssim com nosaltres sabem. Hi havia molt temps per capgirar el marcador". Primer Iván Caballero i després el migcampista ho feien realitat.

El Mercantil venia de sumar només 10 dels últims 36 punts i s'apropava de forma preocupant a la zona de descens. Ara el perill queda a vuit i per tant, el triomf permet als blaugrana respirar més tranquils. El dissabte vinent visitaran el camp del Segre, un equip que situa sis punts per sota dels graciencs.