De 19:00 a 19:30
Fórmula Musical
De 19:30 a 20:00
El Món es digital
Acció del partit contra la UE Sants | xemmeta_ Acció del partit contra la UE Sants | xemmeta_
13.04.2021 12:48

El Mercantil s'estrena a la fase per la permanència guanyant i escurça la distància cap a la salvació

El Mercantil ha tornat a guanyar un partit de lliga gairebé quatre mesos després. El triomf per 2-1 sobre el Sants és el primer en tot el 2021, el primer amb Dani López a la banqueta i el primer de la segona fase de la Lliga Nacional Juvenil. Una fase de permanència que tot just s'encetava aquest cap de setmana i ho feia amb moltes urgències per als blaugrana, amb els 13 punts que arrossegaven del tram inicial de lliga.

L'equip gracienc va començar guanyant amb un gol matiner del capità Àlex Pertusa al 13'. Només set minuts més tard, però, el conjunt barceloní igualaria el marcador, i en el 9' de la segona meitat, Raúl Lao posaria el 2-1 definitiu per estrenar el caseller de victòries en aquesta segona fase. L'explusió en els visitants va facilitar el camí dels Dani López durant uns quants minuts, però la vermella en els locals posterior a Hugo Santana va ser un nou entrebanc. Patiment no va faltar, però el desenllaç va ser feliç per al Mercantil.

Amb els punts arrossegats, el conjunt mercantilista arrencava ben immers en zona de descens, a quatre de la salvació. Però amb la victòria i la resta de resultats de la jornada la distància s’ha reduït a dos. Recordem, tot i això, que tot just resten quatre jornades per tancar el campionat i per això, el capità de l’equip, Àlex Pertusa, demana no allargar l’eufòria: "Tothom estava molt content, però tenim present el següent partit, queden quatre finals i sabem que encara no podem celebrar res".

El Sants va finalitzar com el millor equip dels que estan jugant aquesta fase de l'altre subgrup. Pertusa explica que al vestuari concebien el partit com una final i avisa de la dificultat del pròxim enfrontament a Vila-seca: "Sabíem que si perdíem se'ns complicava molt l'objectiu, era un partit clau. Ara ens centrarem en preparar el següent partit, que serà un desplaçament difícil".