El Món es digital
Instant en el qual Néstor Querol ha batut Nico Ratti | Críspulo Díaz Instant en el qual Néstor Querol ha batut Nico Ratti | Críspulo Díaz
22.08.2021 0:55

El Sabadell clou la pretemporada amb una convincent victòria davant l'Andorra

La prèvia del Sabadell-Andorra d'avui havia de ser moguda, però era inimaginable que ho seria tant com finalment ha estat. A més de la presentació de la plantilla i l'homenatge a l'excapità, Àngel Martínez, un error a l'hora de sol·licitar els àrbitres per a l'amistós ha provocat que el xiulet inicial sonés 75 minuts més tard del previst.

Al marge de l'anècdota, els seguidors que han esperat amb paciència han pogut gaudir després d'un bon espectacle, especialment a la primera meitat, a la qual tots dos equips s'han anat a buscar amb una pressió a tot el camp home per home. El plantejament d'ambdós, valent com pocs, ha propiciat uns primers 45 minuts oberts, assumint riscos i generant ocasions a les dues porteries. La primera ha dut la signatura de Sergio Molina per a l'Andorra, però de seguida el Sabadell ha gaudit de les primeres arribades, com un xut ras de Moha que sortia desviat a l'esquerra de Nico Ratti.

L'únic gol de l'enfrontament ha arribat passat el primer quart d'hora, quan una recuperació al mig del camp de Facu ha propiciat la contra iniciada per l'argentí i culminada per Néstor amb l'esquerra. El castellonenc ha ocupat avui la referència ofensiva de l'equip i ha respost amb gol i generant força perill. Per exemple, només cinc minuts després de la diana, quan s'ha anticipat a la seva marca i de primera ha rematat alt  per poc amb la dreta. L'equip d'Eder Sarabia només ha gaudit d'una clara més: un error en construcció del Sabadell que ha acabat amb un xut centrat de Marc Fernández.

El Centre d'Esports, per contra, ha ofegat molt bé la sortida -sovint excessivament arriscada- dels andorrans, generant tres arribades més de perill abans de marxar a vestidors. Moha  ho ha provat primer amb un xut sec que ha anat alt. Més tard, la més clamorosa: Néstor Querol tot sol davant el porter rival ha volgut picar-li per sobre i Nico Ratti li ha llegit les intencions i l'ha aturat. Ja a les acaballes, l'assistent ha anul·lat el que hauria estat el 2-0 d'Alfred Planas per fora de joc. Ha estat a la sortida d'un servei de cantonada en curt, que Aleix Coch havia pentinat i el golejador dimecres a Palamós havia introduït a la porteria pìrinenca.

El guió de partit ha canviat a la represa, quan el Sabadell ha esperat una mica més a l'Andorra en comptes d'insistir en el setge a tot el camp. Buscant espais a la contra davant un Andorra que tampoc generava massa perill als dominis sabadellencs, el partit s'ha ensopit i les oportunitats han estat més escasses. Enri ha rematat al 73' una centrada de Zourdine fregant el pal, abans que Sergi Altimira ho provés des de gairebé el mig del camp obligant Nico Ratti a esmenar la seva mala col·locació. A les acaballes, Iván Gil ho ha provat per sobre la porteria d'Emilio Bernad.

Les sensacions ofertes pel Sabadell han estat força convincents, tancant la pretemporada amb un nou triomf -el cinquè després de L'Hospitalet, Europa, Al Sadd i Costa Brava- i acumulant ja 200 minuts sense encaixar. El duel d'avui poc ha tingut a veure amb el de dimecres a Palamós, ja que tots dos buscaven la possessió de l'esfèrica, mentre l'equip d'Oriol Alsina cedia aquest protagonisme al Sabadell. Dos perfils de rival diferents que després es trobarà el conjunt entrenat per Antonio Hidalgo a la Primera RFEF. I tot a l'espera que arribin com a mínim dos jugadors sènior més (un migcampista i un davanter centre) i a vuit dies de l'estrena en lliga, diumenge de la setmana que ve (19:30h) al camp del Sevilla Atlético.

Retorns, estrenes i absències

En el tram final d'amistós, els joves han tornat a tenir protagonisme en un equip que ha canviat 9 de les seves 11 peces que figuraven a la fotografia de l'alineació. Només Aleix Coch i Óscar Rubio (dos dels capitans) han disputat avui els 90 minuts. Ramon Folch ha reaparegut a la represa, deixant enrere les molèsties que l'havien privat de jugar contra Al Sadd i Costa Brava. Muguruza, per contra, està tocat i per això avui no ha gaudit de minuts, com tampoc ho ha fet César Morgado. El partit contra l'Andorra també ha suposat el debut com arlequinat de Dani Sánchez, que ha estat titular en el carril esquerre. La seva competència directa, Diego Caballo, ha patit un contratemps familiar que l'ha impedit ser a la presentació, però en canvi ha pogut disputar minuts a la segona meitat.

CE SABADELL: Kike Royo (Ëmilio Bernad, 58'); Óscar Rubio, Aleix Coch, Guillem Molina (Teo Quintero, 58'); Alfred Planas (Astals, 65'), Facu García (Altimira, 72'), Boniquet (Ramon Folch, 58'), Dani Sánchez (Diego Caballo, 58'); Jacobo (Pere Belmonte, 72'), Moha Ezzarfani (Vargas, 75'); i Néstor Querol (Aarón Rey, 58')

FC ANDORRA: Nico Ratti; Àlex Pastor, Roger Riera, Adrià Vilanova, Martí Vilà; Martí Riverola (Héctor Hevel, 84'), Rubén Bover, Sergio Molina; Zourdine Thior, Marc Fernández (Iván Gil, 79') i Rubén Enri (Carlos Martínez, 79')

ÀRBITRE: Adrià Vicente Delmar (Vallès Occidental). Arribat a  última hora després de la manca de col·legiats per al partit. Ha amonestat a Astals (84'); i Martí Riverola (61')

GOL: Néstor Querol (14')

INCIDÈNCIES: Nova Creu Alta, amb tots els sectors de graderia oberts. En la prèvia s'ha dut a terme la presentació de la plantilla. L'excapità Àngel Martínez ha estat homenatjat, ha fet el servei d'honor i li ha cedit el braçalet a Aleix Coch, nou capità.