En directe: De 03:00 a 05:00
De 05:00 a 07:00
De 07:00 a 08:00
Amunt el teló (R)
Pinya dels jugadors arlequinats celebrant el gol | CES Pinya dels jugadors arlequinats celebrant el gol | CES
07.02.2021 23:20

El Sabadell esborra d’una tacada el malefici del Gran Canaria per sortir del descens (0-1)

33 anys després, el Centre d’Esports Sabadell ha tornat a assaltar l’illa de Gran Canària. Ho va fer aleshores a Primera Divisió i a l’antic Insular; avui, després de quatre derrotes al Gran Canaria, l’equip d’Antonio Hidalgo ha sumat un importantíssim triomf, el primer del 2021, que el torna a treure de les posicions de descens i perllonga ratxes que comencen a ser d’escàndol: vuit jornades seguides sense perdre i dos mesos i mig sense fer-ho lluny de la Nova Creu Alta.

Ha estat una victòria, tret de les molèsties prèvies de Juan Ibiza, amb condicionants favorables. No obstant això, la posada en escena del Sabadell a Las Palmas ha estat atrevida, sense renunciar a buscar l’equip de Pepe Mel a dalt i a sortir amb la pilota jugada, generant especial perill a les bandes. Tret d’una batzegada puntual amb un misto d’Araujo i un xut al lateral de Benito, el domini ha estat arlequinat.

Poc després, Stoichkov ha filtrat una passada deliciosa a Álvaro Vázquez i Álex Domínguez ha fet caure el badaloní al límit de l’àrea. Vermella directa al porter de Las Palmas i gairebé hora jugant amb superioritat numèrica. Al límit del descans, el mateix Stoichkov ha tornat a gaudir d’una ocasió claríssima, com fa una setmana contra el Logroñés. Aquest cop, de cap i a dos pams de la porteria, ha enviat la pilota al ninot.

Desencertat en la finalització, però decisiu en la resta. Seva ha estat la recuperació passat el quart d’hora de la represa que ha propiciat el gol de la victòria. Juan Hernández, que havia entrat de refresc cinc minuts abans, s’ha cuinat la jugada amb un xut creuat que ha superat Valles. Quart gol del de Llorca per igualar el de San Roque com a ‘pitxitxis’ de l’equip. I el jugador cedit pel Celta surt a un gol cada 200 minuts aproximadament.

Més per l’empenta del marcador desfavorable que per una altra cosa, Las Palmas ha intentat apropar-se a la porteria de Mackay en el tram final, però no ha generat cap ocasió de perill. Fins i tot Édgar ha tingut el segon en el temps de descompte. Un triomf plàcid per tornar a recuperar el somriure i situar-se divuitens amb 25 punts, a un del pròxim rival: el Real Zaragoza. Divendres (21h), aroma a partidàs dels grans a la Nova Creu Alta.

UD Las Palmas: Álex Domínguez; Lemos, Álex Suárez, Curbelo (Athuman, 45’), Dani Castellano; Benito (Pejiño, 46’), Sergio Ruiz, Javi Castellano, Maikel Mesa (Aridai, 83’); Clau Mendes (Valles, 36’), Araujo (Mujica, 83’)
CE Sabadell: Mackay; Óscar Rubio, Jaime Sánchez, Grego Sierra; Víctor Garcia, Undabarrena (Adri Cuevas, 57’), Boniquet (Ángel, 75’), Cornud; Guruzeta (Juan Hernández, 57’), Álvaro Vázquez (Édgar, 75’); Stoichkov (Aarón Rey, 64’)
Gols: 0-1 (62’) Juan Hernández
Àrbitre: Javier Iglesias Villanueva (col·legi gallec). Ha expulsat amb vermella directa el local Álex Domínguez (33’)
Incidències: Partit corresponent a la vint-i-quatrena jornada de LaLiga SmartBank disputat a l’Estadi de Gran Canaria