En directe: De 05:00 a 07:00
De 07:00 a 09:00
Els arlequinats escalen fins a la novena posició i es situen  a tres punts de la zona perillosa. | @SabadellNord Els arlequinats escalen fins a la novena posició i es situen a tres punts de la zona perillosa. | @SabadellNord
20.05.2019 11:13

El Sabadell Nord goleja el Farners i encarrila una permanència històrica a Primera Catalana

El Sabadell Nord va fer un pas de gegant per aconseguir una històrica permanència a Primera Catalana després de vèncer al camp del Farners (0-4), conjunt que va quedar descendit matemàticament aquesta jornada. Els arlequinats van retornar al camí del triomf després de set enfrontaments sense fer-ho i van aconseguir la tercera victòria fora de casa en tota la temporada. "Després d'una ratxa tan negativa necessitàvem un partit així per guanyar confiança i aportar alegria al vestidor", admet el migcampista Marc Martí.

El duel va començar força igualat entre dos equips que eren conscients que jugaven una autèntica final amb més que tres punts en joc. Amb el pas dels minuts, els de Quico Díaz es van sentir cada cop més còmodes a la gespa i van crear diverses ocasions de perill que no van aprofitar i es va arribar al descans amb empat al marcador. En la represa, els arlequinats es van posar per davant en el minut 55 després d'un gol de Parcet en pròpia porta. El Sabadell Nord no es va relaxar i va saber aguantar el marcador. Quan quedaven només deu minuts, els visitants van ampliar el resultat amb dos gols consecutius de Jairo que deixava el matx sentenciat. Els arlequinats s'estaven traient un pes de sobre i Peña es va sumar a la festa amb un golàs en l'últim instant per tancar la golejada a domicili.

El conjunt sabadellenc escala fins a la novena posició i deixa la feina pràcticament feta, ja que virtualment continuarà a la categoria. Els de Ca n'Oriac tenen tres punts més que Rubí i Sant Cugat, entitats que marquen la zona calenta quan només queda una jornada per disputar-se. Els de Quico Díaz reben el proper cap de setmana el Banyoles i amb un empat s'assegurarien evitar el descens directe. A més, també eludirien una tretzena posició que podria portar l'equip que l'ocupi cap a Segona Catalana per descensos arrossegats per entitats de superior categoria. Aquest cas podria ocórrer sempre que Hospitalet, Horta i Prat, conjunts situats al playoff d'ascens a Segona Divisió B, no aconseguissin ascendir i això provocaria que el Sants caigués a Primera Catalana. "La situació és favorable, però encara estem a les travesses. Si hi hagués un empat múltiple hi hauria perill, però per sort, depenem de nosaltres mateixos", comenta el tècnic Quico Díaz.

El Mercantil planta cara a la Damm en l'última jornada a la Lliga Nacional

El Club Esportiu Mercantil posa fi a la Lliga Nacional en una digna desena posició. Els mercantilistes van empatar (2-2) en l'última jornada davant la Damm, tercer classificat que ja havia aconseguit segellar l'ascens a Divisió d'Honor setmanes enrere. Els de Carlos López van saber aguantar les internades dels cervesers i van arribar a posar-se per davant amb gols d'Ivan Caballero i Marc Ruano. Quan tot semblava resolt, l'àrbitre va ensenyar la segona groga a Caballero i els visitants es van tornar a posar dins del partit. "Em van expulsar i al minut ens van marcar en una pilota penjada a l'àrea. Poc després, el nostre porter també va ser expulsat i van empatar de penal. En aquestes situacions se solen perdre els papers i van  treure vermella a dos membres del nostre cos tècnic i a un altre jugador més", comenta Caballero. Tot i això, els graciencs van acabar amb bones sensacions després d'obtenir un punt a l'Arraona-Merinals davant d'un rival que aspirava a ser campió.