En directe: De 07:00 a 09:00
De 11:00 a 13:00
El gol encaixat del Tibidabo a l'últim minut va ser un cop dur, però l'afició va seguir donant suport a l'equip. | Sergi Park El gol encaixat del Tibidabo a l'últim minut va ser un cop dur, però l'afició va seguir donant suport a l'equip. | Sergi Park
19.05.2019 20:48

El Tibidabo s'emporta un xàfec a Barberà en l'últim sospir

El Tibidabo Torre Romeu, com molts altres equips de la ciutat, també tirava de calculadora per saber si aquesta jornada podia aconseguir l'objectiu de l'ascens a Segona Catalana. La derrota del Badia a Cerdanyola facilitava (més si calia) les coses, però la fórmula més senzilla era el del triomf: amb tres punts, la primera posició del grup 6 de la Tercera Catalana i l'ascens directe eren matemàtics. L'equip ho va acariciar, però l'empat (1-1) al camp de l'Escola de Futbol Barberà Andalucía no va ser suficient.

La jornada matinal va començar amb un sol esplèndid i amb el públic buscant l'ombra a les graderies. Calor pràcticament estiuenca i el clima alegre es plasmava també sobre el terreny de joc. Una primera part molt oberta, sent increïble que cap dels dos equips aconseguís obrir la llauna. En el Tibidabo, especialment Dani Mesa i Espinosa tenien a les seves botes grans ocasions per posar el primer. Just abans del descans, Mesa, finalment, trobava el camí d'un gol que semblava ser el decisiu.

Els núvols van començar a deixar-se veure sobre el cel de Barberà, la temperatura baixava i la pluja feia acte de presència. A mesura que passaven els minuts, era més intensa. La posada en escena s'enfosquia i així es va traslladar també cap als de Jesús Díaz 'Vaquero'. D'ocasions no en van faltar, però els atacants dels sabadellencs no van estar encertats. Semblava impossible, per exemple, que Pau Duran i Mesa no fessin el segon en una doble ocasió regalada. "Hem tingut tres o quatre ocasions molt clares per sentenciar. Al final, ells, amb un joc directe, han tingut la fortuna de trobar el gol", admet el tècnic del Tibidabo.

El tòpic és tòpic perquè se sol complir. El Tibidabo va perdonar la sentència i els nervis van començar a florir. El travesser i el porter David Moreno evitaven l'empat i algun dels nombrosos aficionats dels de Torre Romeu ja saltaven de la graderia per celebrar l'ascens. El pitjor de la tempesta seria el gol de Javi Navarro per al Barberà al minut 92. De l'alegria a la desolació. "Tenim la millor afició de la categoria i ja esperaven celebrar-ho avui, però això és futbol. A veure la setmana que ve", comenta 'Vaquero'.

Última jornada trepidant

Per altra banda, el Badia, fins ara segon classificat, va caure al camp del Cerdanyola 'B' (2-1), mentre que el Can Rull Rómulo Tronchoni es va imposar (4-0) al Castellbisbal. Per a la setmana que ve, en l'última jornada de la Tercera Catalana, encara queda tot per decidir. El Tibidabo rep l'Escola Planadeu i té el segon 'match ball': si guanya, s'assegura el primer lloc i l'ascens directe. Si punxa i el Can Rull surt victoriós del seu duel, seria aquest últim qui es quedaria amb la primera plaça.

Però els de Jose Garcia 'Numosky' tant poden aspirar a l'ascens directe com a quedar-se fora de la lluita per pujar a Segona Catalana, ja que reben el Badia, ara tercer. Si els badiencs vencessin, recuperarien la segona plaça. Una jornada, com diem, que serà trepidant però que no tindrà cap implicació per al Llano, que malgrat la victòria (5-3) contra La Romanica, ja no té opcions d'aspirar a les places privilegiades.