De 08:00 a 08:30
Ona d'Escacs (R)
De 08:30 a 09:00
El Mussol maltès
L'equip espanyol amb la medalla de plata | @RFEN_oficial L'equip espanyol amb la medalla de plata | @RFEN_oficial
28.07.2023 12:30

Espanya, amb set waterpolistes del Club Natació Sabadell, perd l'or mundial als penals

La selecció espanyola de waterpolo femení, amb set jugadores de l'Astralpool Natació Sabadell, no ha pogut repetir l'èxit de fa deu anys i s'ha quedat a les portes de penjar-se la medalla d'or al Mundial de Fukuoka. Les de Miki Oca han perdut a la tanda de penals contra els Països Baixos de Sabrina van der Sloot i Maartje Keuning (17-16).

El combinat espanyol havia fet el més difícil després d'empatar el partit quan, al principi del quart període, perdien per tres gols. Quan faltaven quinze segons i amb 12-11 en el marcador, un gol de l'esquerrana del Sabadell Judith Forca, que n'ha marcat sis avui i s'ha convertit en la màxima anotadora del Mundial amb 23 dianes, enviava la final a la tanda de penals. Des del punt fatídic, Bea Ortiz ha errat el seu llançament i ha permès a les neerlandeses proclamar-se campiones.

Les de Miki Oca tornen de terres nipones amb la medalla de plata i també amb el premi gros de la classificació per als Jocs Olímpics de París de l'any que ve. La waterpolista de l'Astralpool i que l'any vinent jugarà al Sant Andreu, Elena Ruíz, ha estat premiada amb l'MVP del campionat.

El podi del Mundial de Fukuoka l'ha completat Itàlia, que s'ha imposat a Austràlia per 16-14 a la final de consolació.