De 00:00 a 02:00
Vitamina Dance
Maica Garcia, jugadora de l'Astralpool | RFEN Maica Garcia, jugadora de l'Astralpool | RFEN
08.08.2024 15:55

Eterna Maica Garcia: assegura els penals, marca l'últim llançament i Espanya, a la final dels Jocs

Les cinc representants de l'Astralpool Natació Sabadell amb la selecció espanyola femenina de waterpolo, més la sabadellenca Nona Pérez, s'han assegurat la medalla als Jocs Olímpics de París. Espanya ha passat a la final després d'imposar-se als Països Baixos a les semis de forma agònica (18-19), recorrent a la tanda de penals... i amb la figura de Maica Garcia engrandint la seva llegenda. La boia sabadellenca ha marcat el 14-13 que assegurava, com a mínim, els penals, i ha transformat el llançament definitiu de la tanda per donar el passi a la final.

Tot després d'un partit inversemblant. Les de Miki Oca han jugat una primera part impecable, amb una bona contribució de les jugadores del Club. Han vist porteria Paula Leitón, la sabadellenca Judith Forca per partida doble i Bea Ortiz i el resultat s'ha disparat fins a l'1-6. A la futura portera de l'Astralpool Laura Aarts li entraven els gols per tots costats. La diferència de cinc gols s'ha mantingut al descans gràcies a un altre gol de Leitón sobre la botzina (5-10).

Els Països Baixos, però, han reaccionat. I de quina manera. Han tornat a Espanya el parcial del primer quart de 6-1 i han igualat l'enfrontament abans dels darrers vuit minuts (11-11). Amb aquest equilibri s'ha arribat als darrers compassos, i a 30 segons del final, Garcia ha fet el 14-13 en el seu primer gol del partit. Les neerlandeses han empatat quan quedaven set segons i tot s'ha decidit als penals. No han fallat ni Ortiz, ni Forca (havia marcat cinc gols en total en el partit) ni Garcia.

Espanya va caure a principis d'anys contra els Països Baixos a la final de l'Europeu. Servida la revenja, ara buscarà el seu primer or olímpic després de les plates de Londres 2012 i Tòquio 2020. El combinat estatal ho tornarà a intentar o bé contra Austràlia o bé contra els Estats Units. Les nord-americanes, guanyadores dels últims tres Jocs, ja van caure contra la selecció espanyola a la fase de grups en una victòria històrica per a les de Miki Oca. La final es disputarà dissabte (15:35h). Per contra, les també jugadores del Club Maartje Keuning i Sabrina van der Sloot hauran de conformar-se amb lluitar pel bronze.