De 05:00 a 07:00
De 07:00 a 08:00
La Llanterna màgica (R)
08.10.2023 14:01

Estrena molt plàcida de l'Astralpool a la Champions femenina contra el Mulhouse (18-10)

La defensa del títol comença amb victòria. L'Astralpool Natació Sabadell ha debutat a la nova fase de grups de la Champions League femenina amb un triomf molt plàcid contra el Mulhouse. Tot i que l'equip francès havia acabat en primera posició de la seva lligueta prèvia, no ha suposat cap obstacle real per a l'equip de David Palma, que al descans ja havia solucionat la papereta (8-2). El tècnic s'ha permès el luxe de fer jugar les seves 13 waterpolistes, inclosa la jove de només 14 anys Ona Jurado, que ha debutat a la màxima competició continental.

Tot i que la boia Aurélie Battu, la millor de les visitants, ha estrenat el marcador en el primer minut de joc, ràpidament les de David Palma s'han apoderat del partit a base de filtrar pilotes a dos metres, treure expulsions ―Maica Garcia se n'ha fet un fart― i imprimir un ritme de partit altíssim, amb constants transicions. Una recepta inigualable per a les franceses. Dos parcials de 4-1 ja han deixat el partit enllestit a la mitja part i, a més, amb una anotació molt repartida. El 8-2, d'una molt bella definició a la contra, ha estat obra de la italiana Sofia Giustini, que ha acabat com a màxima realitzadora amb quatre gols.

Ja amb la victòria a la butxaca, Palma ha aprofitat per fer aquestes rotacions i, més enllà del debut de Jurado, també han tingut minuts Irene Casado i la segona portera, Mar Carrasco. L'Astralpool també s'ha agradat i ha deixat bons gols com un d'Irene González sense mirar o un altre de Bea Ortiz empenyent la pilota en un mà a mà amb la portera rival. Les franceses també han vist porteria amb més freqüència i, per als nostàlgics, l'ex del Club Louise Guillet ha tornat a marcar dos gols gairebé consecutius a Can Llong 15 anys després.

Primers tres punts assegurats i lideratge del grup B abans de rebre el cap de setmana del 21 i 22 a la Finetwork Aquàtics l'Alimos grec, que ha superat (14-10) el Dunaújváros hongarès. La següent parada, però, serà la Supercopa d'Espanya contra el Mataró que se celebrarà dimecres (19:15h) a casa.

Astralpool CN Sabadell: Ester, Ortiz (1), Leitón, Van der Sloot (1), Keuning (1), Casado (1), Giustini (4), Garcia (1), Forca (3), Ortiz (3), Jurado, González (3) i Carrasco
Mulhouse Water-polo: Hedges, Dhalluin, Battu (3), Bouloukbachi (2), Guillet (2), Chiappini (3), Andres, Raspo, Menakerman, Heurtaux, Radosavljević, Daule i Edgerton
Parcials: 4-1 / 4-1 / 5-3 / 5-5
Àrbitres: Schapers (NED), Kunikova (SVK)