Connectats
Alegria blanc-i-vermella diumenge a Torre-Romeu | Adrián Arroyo Alegria blanc-i-vermella diumenge a Torre-Romeu | Adrián Arroyo
17.05.2022 19:22

Fran Espinosa certifica de manera èpica la permanència del Tibidabo a Segona Catalana

El Tibidabo Torre-Romeu continuarà una temporada més a Segona Catalana. L'equip de Toni Sallés va rubricar la permanència de forma agònica en el duel que l'enfrontava diumenge al Sallent (3-2). El rival esgotava les seves opcions de salvació mentre el Tibidabo sabia que havia de fer els deures, ja que aquesta setmana descansarà i només li mancarà el duel de l'última jornada al camp del Natació Terrassa. I l'enfrontament no va decebre a ningú.

A la primera meitat, Abel Vicente va avançar els sabadellencs a l'11' i més tard el partit va embogir. Pocs minuts més tard, Víctor Beas va aturar un penal, però al 18' el Sallent acabaria empatant. Després d'un gol anul·lat per fora de joc a Xavi Presas, el Tibidabo marxaria a vestidors amb avantatge gràcies al gol del capità, Toni Sánchez, en l'últim minut. A la segona part, però, el Sallent va tornar a igualar l'electrònic, i aquí van arribar les precipitacions.

Els de Torre-Romeu es van anar desvestint buscant el gol de la victòria i van gaudir d'un munt d'oportunitats per fer-lo, però van estar erràtics, sobretot per mitjà de Fran Espinosa. A les seves esquenes, però, deixaven espais que van permetre alguna contra visitant amb molt de perill. L'eufòria local en una matinal més que calurosa es va desfermar entrat el temps extra, al 93', quan el mateix Fran va acabar batent Marc Puigoriol, el porter sallentí, per segellar la permanència. La celebració es va allargar tant a la gespa com als vestidors.

Fran Espinosa, l'heroi del Tibidabo diumenge amb el gol de la permanència | Adrián Arroyo
Fran Espinosa, l'heroi del Tibidabo diumenge | Adrián Arroyo

"Ha estat un partit sofert però al final en l'última jugada he pogut marcar el gol de la permanència. Estava una mica ofuscat per les que havia fallat. Torre-Romeu és casa meva i per a mi ho és tot, fer aquest gol. Estic molt còmode i m'hi estaré molts anys"

Fran Espinosa, atacant del Tibidabo

"He de felicitar els nois perquè amb recursos mínims han aconseguit l'objectiu. Han vingut molt a entrenar i s'ha treballat molt bé. El Fran és un jugador i una persona especial i me n'alegro molt per ell perquè s'ho mereix. Ara a intentar planificar el millor equip possible per tornar a ser competitius"

Toni Sallés, entrenador

Si la cara al Grup 4 va ser per al Tibidabo, la creu en aquesta mateixa guerra va endur-se-la el Can Rull Rómulo Tronchoni, que va caure 4-2 en el duel directe al camp del Ripollet. Un partit amb alternances on Manolo Morillo va avançar els arlequinats al tram final de la primera part, però en els darrers compassos l'ex del Sabadell Nord Anzo i l'ex del Sabadell B Marçal Lladó van capgirar el marcador. Els ripolletencs van ampliar diferències a l'inici de la represa i tot i el 3-2 de Dani Domínguez i l'expulsió del local Roger Brunet, encara va tenir temps el rival de sentenciar amb el 4-2. El porter del Can Rull, Lluri Granado, també va acabar el partit abans d'hora al 88'.

La derrota del rival directe, l'Avià, a Cerdanyola permet el conjunt dirigit per Jose García 'Numosky' mantenir a ratlla el possible descens per compensació, que ara tenen a cinc punts de distància. Tenint en compte que en la darrera jornada els blanc-i-vermells descansaran, totes les opcions de permanència depenent d'ells mateixos passaran per aquest diumenge (13:15h) a la Zona Esportiva Municipal de Can Rull contra un fanalet vermell ja descendit: el Calaf.

"El nostre gran rival és l'Avià i podia haver estat molt pitjor, en certa manera els resultats ens han acompanyat i ens permet estar vius en la lluita per la permanència. No és la que volíem però el rendiment i l'estat de forma ens ha marcat una mica i fa que haguem de lluitar fins l'última jornada per salvar-nos"

Dani Domínguez, jugador del Can Rull RT

La Sabadellenca confirma el descens matemàtic a Tercera

Ho tenia magre i el partit contra el Canyelles va suposar el comiat de Segona Catalana de la Sabadellenca. Tot i tenir pendent encara els 10' contra el Racing Vallbona, que hauran de jugar-se a porta tancada i amb empat al marcador (2-2), de res serviria ja assolir el triomf. A falta de dues jornades per al final, els taronja van confirmar la pèrdua de la categoria de forma cruel, amb la derrota per 3-2 contra un altre equip de la zona baixa i amb un gol a les acaballes. Els últims dos duels, començant pel de diumenge (11:30h) al Municipal de la Creu contra el cuer despenjat Gramenet, seran de pur tràmit.

"No crec que estiguem per sota de molts equips, però el futbol al final és encert. Pots tenir un bon plantejament o un bon equip, però els premis es reparteixen a les àrees i allà no hem estat a l'alçada. Que ens marquin el gol del descens en el 90' és el reflex de tota la temporada. La tònica de tota la temporada és fallar i que els rivals s'aprofitin de les nostres errades"

Jose Antonio Moreno, entrenador de la Sabadellenca

Amb el títol de lliga sota el braç i festejat fa setmanes, el Sabadell B va cedir la quarta derrota de tota la temporada, les quatre fora de casa. Va ser al camp del Natació Terrassa per 1-0. Dissabte (18:30h) contra el Berga, els arlequinats poden completar la temporada perfecta a Olímpia. Fins ara compten tots els partits de local per victòries abans de l'últim duel a casa de la lliga. Encara els restarà, després, visitar el Castellar.