De 21:00 a 22:00
La Llanterna màgica
De 22:00 a 23:00
Notícies Migdia (R) / Fórmula Musical
Colet i Van Ijperen, abraçant-se després del partit | LEN Colet i Van Ijperen, abraçant-se després del partit | LEN
17.10.2023 20:55

Gesta de l'Astralpool Natació Sabadell a Belgrad i líders de grup a la Champions (10-12)

Era el desplaçament més complicat de la temporada i aquesta victòria es recordarà durant molt de temps. L'Astralpool Natació Sabadell ha assaltat la piscina del Novi Beograd, subcampió de les dues últimes edicions de la Champions League, i s'ha situat com a líder del grup A. Malgrat anar a remolc durant tres quarts, els de Quim Colet han signat un últim període màgic, memorable, per fer un pas de gegant cap a les ambicioses aspiracions d'estar entre els vuit millors equips d'Europa.

El duel ha començat amb dos gols ràpids en superioritat de l'egarenc Álvaro Granados, qui després ha enviat fora un penal. Angelos Vlachopoulos ha fet el 3-0 en un altre home de més i, ja en els últims 90 segons del primer quart, Guus van Ijperen ha estrenat el compte particular de l'Astralpool en les mateixes circumstàncies després d'una passada de pal a pal de Kosta Averka. El Novi ha obert forat novament amb un altre penal que, aquest cop sí, ha transformat Radomir Drašović, tot i que Van Ijperen ha repetit per tancar el període amb el 4-2

Un xut exterior de Nikola Jakšić ha inaugurat el segon quart per als de Živko Gocić i, poc després, Averka ha respost amb un golàs llunyà. La diferència ha anat oscil·lant sempre entre aquestes dues i tres dianes. Vlachopoulos ha marcat de penal, però el mateix Averka ha tornat a 'mullar' en superioritat. Malgrat tenir algunes opcions, els homes de Colet no s'han pogut situar a un gol i el tercer de Granados, amb un xut des de fora, ha fet pujar el 7-4 abans del descans.

La tendència s'ha mantingut a la represa. Un gol ràpid de Fran Valera en superioritat ha tornat a situar a dos l'Astralpool, que ha protestat una infracció de dos metres no xiulada en el 8-5 de Drašović. En l'acció posterior, Valera ha marcat novament amb un xut centrat i, per fi, Van Ijperen ha aconseguit trencar aquesta barrera psicològica amb el seu tercer gol que ha suposat el 8-7. L'alegria ha durat ben poc, ja que en un tancar i obrir d'ulls, Drašović també ha fet la seva tercera diana en superioritat i Granados ha situat el 10-7. El tercer quart, no obstant això, ha caigut del cantó sabadellenc amb un home de més materialitzat per part de Blai Mallarach.

Però, ja en els últims vuit minuts, s'ha produït el miracle. Alberto Barroso s'ha estrenat amb el 10-9 trobant l'escletxa en el pal curt. Els de Quim Colet han tingut un parell de xuts per empatar i, qui ho ha fet faltant poc més de quatre minuts, ha estat Valera de penal. La gesta cada vegada estava més a prop i el mateix Barroso ho ha certificat amb dos golassos en els últims tres minuts. L'Astralpool passa a liderar el grup amb set punts i trasllada tota la pressió al Novi i al Brescia, un i dos punts per sota respectivament, abans d'iniciar la segona volta de la lligueta. Chapeau

FITXA TÈCNICA
VK Novi Beograd: Dobozanov, Radulović, Skoumpakis, Granados (4), Ćuk, Pijetlović, Drašović (3), Jakšić (1), Cetković, Filipović, Lukić, Vlachopoulos (2) i De Michelis
Astralpool CN Sabadell: Lorrio, Bonet, Asensio, Schütze, Vidović, Valera (3), Barroso (3), Van Ijperen (3), Averka (2), Pérez, Mallarach (1), Bustos i Teclas
Parcials: 4-2 / 3-2 / 3-4 / 0-4
Àrbitres: Stavridis (GRE) i Bouchez (FRA)