De 19:30 a 20:00
El Món es digital
23.04.2023 11:30

Gran remuntada d'un OAR Gràcia que anirà amb un gol de renda a Zarautz (31-30)

L'OAR Gràcia femení, que no ha perdut ni un sol partit a domicili aquesta temporada, en tindrà prou amb un empat a la pista de l'Aiala Zarautz per passar a la lligueta de les fases d'ascens a Divisió d'Honor Or. En l'anada de l'eliminatòria prèvia, les de Carol Carmona van saber sobreposar-se a un fort desavantatge inicial (sis gols en contra) per acabar remuntant en el tram final i agafar una renda d'un gol per a la tornada (31-30).

I no pintava bé la tarda quan al pavelló del carrer Boccaccio, ple a vessar com mai, el Zarautz va obrir una escletxa important en el marcador (3-9). A poc a poc, però, els nervis es van anar deixant de banda i Janna Sobrepera, autora d'una dotzena de gols, va anar escalfant la mà. Un llançament d'ella mateixa des dels set metres, amb el temps ja complert de la primera meitat, deixava el resultat en 12-15 al descans.

Aquesta distància es va mantenir durant bona part de la segona meitat, en un constant estira i arronsa que ni acabava d'apropar del tot l'OAR Gràcia ni de distanciar les basques. Això fins a uns darrers cinc minuts màgics, en què la bona defensa (els canvis de Carmona van funcionar) i les grans aturades de Mercè Buxó van deixar el rival sense veure porteria. Un penal provocat per Maria Monllor deixaria en safata la remuntada a mans de Sobrepera, i fins i tot la festa podria haver estat més grossa en la darrera possessió, però amb tot de cara, Mireia Pascual va creuar massa el xut. La mateixa Pascual, això sí, s'havia encarregat de signar el 29-30 i el 30-30.

El primer avantatge, doncs, és per a l'OAR, però de mínims, i tot es decidirà a Guipúscoa (dissabte, 19:30h). Tot el que sigui no perdre classificarà el Gràcia, mentre que només valdria perdre d'un gol si el tanteig és més elevat que el donat al carrer Boccaccio (en cas de ser calcat hi hauria pròrroga). Hi haurà la mateixa emoció en el Roquetas-Anaitasuna, que van calcar ahir donat a Sabadell (31-30) a terres navarres. Sorprenent, en canvi, la derrota del Lanzarote Puerto del Carmen, un dels favorits a l'ascens, a la pista de l'Ikasa (27-21), mentre que el Mislata ja té un peu i mig a la lligueta després de batre clarament el Meaño a domicili (21-35).