De 09:00 a 10:00
Sons a cau d’orella
De 10:00 a 11:00
La caverna galàctica (R)
Celebració dels Hispanos després de guanyar Croàcia sobre la botzina | EFE Celebració dels Hispanos després de guanyar Croàcia sobre la botzina | EFE
04.08.2024 22:48

Els Hispanos també es classifiquen per als quarts de final dels Jocs Olímpics

Plena d’esports d’equip. Després de celebrar el doblet amb les dues seleccions espanyoles de waterpolo, avui ha tocat la masculina d’handbol. Els Hispanos es jugaven la seva continuïtat als Jocs Olímpics a vida o mort i han tancat la fase de grups amb una transcendental i patida victòria contra Croàcia (32-31) amb un gol del sabadellenc Aleix Gómez sobre la botzina que els assegura la tercera posició del grup A amb tres triomfs —Eslovènia, el Japó i aquest— i dues derrotes contra Alemanya i Suècia.

Contra els croats, un inici fulgurant amb un gran Ian Tarrafeta, un altre dels sabadellencs, ha posat per davant el combinat de Jordi Ribera, que ha obert un forat significatiu al descans (20-15) gràcies a les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas. Tot i això, la desconnexió ofensiva de l’inici del segon temps ha tornat a ficar els balcànics en el partit. Un set metres de Gómez ha trencat la sequera després de set minuts i mig. Ja en el tram final, Tarrafeta s’ha posat l’equip a l’esquena amb dos gols que semblaven decisius, però Dani Fernández —el tercer sabadellenc en discòrdia— no ha pogut sentenciar i Croàcia ha empatat de penal. Encara quedava temps, però, perquè l’extrem del Barça marqués aquest 32-31 en superioritat que evita un encreuament amb Dinamarca i els torna a citar amb Egipte, a qui ja van superar en el partit pel bronze a Tòquio

42% de gols sabadellencs

Més enllà d’aquest partit, els tres jugadors locals han signat una fase de grups d’escàndol. Han estat responsables de 63 dels 151 gols dels Hispanos, prop d’un 42%. Aleix Gómez, com al país nipó, torna a ser el més encertat en atac amb 31 dianes ―una de les quals, contra els alemanys, va significar el gol 2.000 d'Espanya en els Jocs Olímpics, la primera selecció que arriba a aquesta xifra―, però també estan veient porteria en la seva estrena olímpica tant Dani Fernández (19) com Ian Tarrafeta (13).