La caverna galàctica (R)
Celebració dels Hispanos després de superar Egipte | RTVE Celebració dels Hispanos després de superar Egipte | RTVE
07.08.2024 11:30

Els sabadellencs dels Hispanos, a les semifinals dels Jocs tirant d'èpica

Amb agonia un altre cop, però els Hispanos han passat a les semifinals dels Jocs Olímpics. Per la mínima (29-28), amb un gol del sabadellenc Aleix Gómez a 25 segons del final i resistint en els darrers compassos de la pròrroga, Espanya ha guanyat el partit dels quarts de final contra Egipte i estarà en la lluita per les medalles a París. L'extrem del Barça ha completat una autèntica exhibició: màxim golejador amb nou gols en nou llançaments i apareixent sempre en els moments decisius. Entre ell i els altres dos sabadellencs, més de la meitat dels gols d'Espanya (17): Ian Tarrafeta n'ha fet sis i Dani Fernández dos.

Vuit minuts ha trigat Espanya a obrir el marcador, símptoma inequívoc que avui costaria de cara a porteria. Tarrafeta ha provocat el penal que ha transformat, naturalment, Gómez. Més endavant ha marcat Fernández i aquesta ha estat tota la col·laboració sabadellenca en l'aspecte golejador de la primera meitat. 30 minuts plens d'imprecisions i errades no forçades dels de Jordi Ribera que han deixat un pobre 8-12 en el marcador.

Amb els tres jugadors locals agafant bona part de la responsabilitat, els Hispanos han marcat en menys d'un quart d'hora de la segona meitat els mateixos gols que en tota la primera. Tot i això, el combinat estatal no ha pogut en cap moment igualar l'enfrontament... fins a dos minuts del final: passada de Tarrafeta, Fernández provoca el penal i Gómez transformant des dels set metres (24-24). Egipte ha tornat a posar-se per davant, però Tarrafeta, amb atreviment, ha forçat la pròrroga a 30 segons perquè sonés la botzina (25-25).

La igualtat s'ha mantingut al temps extra, però Espanya ha aconseguit posar-se per davant. Amb 28-28, Gómez ha marcat el gol definitiu (29-28) un altre cop des dels set metres i el porter Gonzalo Pérez de Vargas, espectacular, ha fet la resta. A semifinals, el rival sortirà del vencedor de l'Alemanya-França.