En directe: De 09:00 a 11:00
De 11:00 a 13:00
De 13:00 a 14:00
L'OAR masculí va caure derrotat a casa aquest cap de setmana | Èric Altimis L'OAR masculí va caure derrotat a casa aquest cap de setmana | Èric Altimis
22.12.2020 12:31

La carta obligada als Reis d'OAR Gràcia i Creu Alta: tornar al camí de la victòria

A la Primera Nacional d'handbol, tant l'OAR Gràcia com el Creu Alta Sabadell Handbol han agafat amb moltes ganes l'aturada nadalenca després d'una nova ensopegada. Quan tornin de les festes, els dos representants sabadellencs de la categoria sumaran ja més de dos mesos sense conèixer la victòria. Al carrer Bocaccio, l'OAR va caure per caure derrotat per 30-34 contra el Poblenou, quart classificat, i no va poder capgirar la mala dinàmica de resultats d'aquestes últimes setmanes. Després d'un començament amb desajustos ofensius, els graciencs van ser víctima d'un 2-7 de sortida que no van ser capaços de retallar en cap moment del partit. El tècnic Gerard Gomis subratlla que han d'estar més endollats els primers minuts: "Ens han condemnat els primers 15 minuts. Ens han fet mal al contraatac per pèrdues nostres. Hem d'aprendre i arreglar els inicis, però som capaços de guanyar a qualsevol". Els verds-i-blancs acumulen cinc derrotes consecutives des del 31 d'octubre i s'han quedat ancorats amb set punts i dos partits pendents. La represa de la competició, fixada pel cap de setmana del 16 de gener, començarà una setmana abans per als graciencs, ja que hauran de recuperar aquests dos partits: el 9 contra el Sant Quirze i el 12 contra el Palautordera. Tot i les derrotes, Gomis destaca el compromís i l'esforç de tot l'equip i confia a revertir la situació el pròxim any: "L'actitud dels nois als partits i als entrenaments ha sigut molt bona. El propòsit ha de ser començar bé amb el nostre Tourmalet particular i anar sumant regularment"

D'altra banda, la situació del Creu Alta Sabadell és encara pitjor: penúltims amb tres punts i un partit menys, i sense guanyar des del 8 de novembre. Contra el Sant Esteve Palautordera, els arlequinats guanyaven 17-15 al descans, però van acabar perdent 27-31 després d'estar-se gairebé 14 minuts sense marcar a la segona part. Un fet que es repeteix massa sovint, segons el capità Cesc Vallribera: "Fallem accions que no podem errar. El rival no et perdona. Si volem estar fins al final a dins del partit, hem d'estar molt pendents". Per Vallribera, s'han competit tots els partits, però el temps passa i ja no poden deixar escapar més punts: "Els rivals no són molt superiors a nosaltres i tindrem les nostres oportunitats, però cada gol compte. Al final, perdre d'1 o perdre de 10, és el mateix perquè no sumes". A diferència de l'OAR, el Creu Alta Sabadell no tornarà a la feina fins al cap de setmana del 16 de gener. Els arlequinats afrontaran un final de mes duríssim contra equips de la zona alta de la classificació: La Roca, sisè, Sant Esteve de Palautordera, cinquè; i Sant Cugat, tercer.

Finalment, l'OAR femení va seguir amb la tònica del cap de setmana dels sabadellencs i va encaixar la tercera derrota d'aquest cap de setmana a Plata. Les gracienques van caure 24-20 a la pista de l'Elda Prestigio alacantí i no van poder tancar l'any amb una anhelada victòria. L'entrenadora Carol Carmona destaca el gran partit de les seves jugadores contra un rival de nivell: "Vam fer un bon partit. Vam tenir les nostres ocasions. L'arbitratge ens va penalitzar en algunes accions, però ja sabíem que seria difícil puntuar a Elda." Tot i això, les verd-i-blanques segueixen fora del descens. La mala notícia, però, va ser el triomf de l'Associació Lleidatana i de l'Almassora, els dos perseguidors més immediats a la taula. Carmona ho veu com un fet lògic: "Anirem puntuant a poc a poc. Els rivals també sumaran. Haurem de dependre de nosaltres mateixes i intentar guanyar el màxim de partits possibles". El femení del Gràcia també té un partit pendent per recuperar de la jornada 8, que serà al carrer Bocaccio el 10 de gener contra La Roca, abans de la represa fora de casa, el dia 16, contra el Sant Joan Despí.