De 14:00 a 14:15
Notícies Migdia
De 14:15 a 15:00
Fórmula Musical
L'entrenador blaugrana ha aconseguit consolidar l'equip a la zona mitjana de la classificació. | Roger Benet L'entrenador blaugrana ha aconseguit consolidar l'equip a la zona mitjana de la classificació. | Roger Benet
08.04.2019 10:11

La falta d'encert passa factura a un Mercantil que no acaba de donar amb la tecla a casa

El Club Esportiu Mercantil segueix sense acabar de certificar la permanència a la Lliga Nacional després d'empatar amb el Gironès-Sàbat (1-1). Els blaugranes continuen desens classificats, però gràcies als resultats de la resta de la jornada, almenys s'allunya un punt més del descens, ara a nou, mentre que el seu recent adversari es troba a dos de la salvació a la Lliga Nacional Juvenil. El tècnic Carlos López considera que la sort no els ha acabat d'acompanyar en moments clau: "Ens va faltar un pèl d'encert contra el Palamós, el Gimnàstic de Tarragona o en aquest partit que ens hauria ajudat a establir-nos a la zona del setè o vuitè". Els graciencs no acaben de mostrar-se sòlids a Arraona-Merinals després d'obtenir un únic triomf, davant de l'Espanyol 'B', en els quatre últims enfrontaments disputats.

Els mercantilistes van entrar molt bé al duel davant dels gironins i van aconseguir avançar-se amb un gol de Carlos Portero en el minut 19. Poc després, els locals van gaudir de fins a tres ocasions clares per anotar el segon. Primer, van tenir un mà a mà amb el porter rival, després van errar una acció clamorosa dins de l'àrea petita i, poc més tard, Joan Poch estavellava una pilota al pal. La fragilitat defensiva que estaven mostrant els visitants era evident, però tot i això, Joel Casado va posar la igualada en el marcador quan encara no s'havia complert la mitja hora de joc. Aquest gol va desestabilitzar a un Mercantil que li va costar tornar a crear perill.

En la represa, els de casa van portar el pes del matx, però sense posar en dificultats a la defensa rival. "A la segona part només vam tenir una ocasió de Soto, que va fallar sol contra el porter, i ens va faltar ritme en alguns trams", comenta Carlos López. Quan quedava poc per al xiulet final, els nervis dels dos equips es van transmetre a la gespa i l'àrbitre va mostrar quatre targetes en cinc minuts. Finalment, el repartiment de punts no va acabar de deixar satisfets a cap dels dos conjunts, però els va servir per acumular dues jornades sense conèixer la derrota. "L'empat no el puc donar per bo, però tot el que sigui puntuar és positiu", admet López.

Queden 15 punts per disputar en una categoria en què moltes entitats tenen algun objectiu a complir. A la zona alta no hi ha un líder consolidat, ja que Damm, Espanyol i Barcelona tenen opcions de ser campions. A la part baixa molts conjunts estan lluitant per evitar el descens a la Preferent Juvenil. Per la seva banda, el Mercantil s'enfrontarà aquest cap de setmana al Bellvitge, un rival d'aquesta zona calenta, amb la intenció de seguir puntuant lluny de Sabadell.