Quimèric
De 20:00 a 21:00
Acció del partit d'avui | RFEN Acció del partit d'avui | RFEN
18.05.2023 21:44

La història es repeteix a Mataró i l'Astralpool es jugarà la lliga a una carta (11-10)

El títol de la Divisió d'Honor femenina es decidirà a la Finetwork Aquàtics de Can Llong. L'Astralpool Natació Sabadell ha tingut a tocar la vintena lliga amb els dits, però se li ha escapat en els últims compassos a la Joan Serra del Mataró enmig d'un arbitratge molt controvertit. Tres penals en contra en l'últim quart, inclòs l'11-10 definitiu d'Anni Espar a mig minut per al final, han dilapidat els dos gols d'avantatge que duia el Club en el darrer període mentre les decisions dels dos col·legiats l'anaven traient de polleguera. Si dimarts, tot i guanyar, les de David Palma ja van rebre 14 expulsions, avui n'han estat 15

El duel ha començat amb una dosi d'encert en el llançament exterior. Espar obria la llauna amb un xut ajustat a la fusta, però responia Sabrina van der Sloot buscant el primer pal des de l'extrem. La seva compatriota Simone van de Kraats fallava un penal, però apareixia una secundària, Queralt Bertran, per esmenar-ho poc després. A només set segons per acabar el primer quart, Elena Ruiz feia pujar el 2-2. En el segon, l'Astralpool ha trobat la manera de fer mal en transicions ràpides, amb dos gols obra d'Irene González i Maggie Steffens. Entremig, intercanviaven cops en superioritat Rita Keszthelyi i la mateixa Elena Ruiz. Abans del descans, Silvia Avegno feia el 4-5 en una altra acció de dona de més.

A la represa, Keszthelyi empatava ràpidament amb un golàs, però novament es trobava amb la resposta d'Elena Ruiz. L'hongaresa feia la seva tercera diana en superioritat i, amb un 3-7 desfavorable en expulsions, Palma veia la primera groga. Tot i això, una connexió Bea Ortiz-Paula Leitón i una obra d'art de la rubinenca feien que el Natació Sabadell entrés en l'últim quart amb dos gols de marge. I aquí, el concert de vent. Espar ha retallat diferències amb el primer penal, però Steffens ha estat viva aprofitant un refús per fer el 7-9. Van de Kraats igualava el matx en un minut, però Judith Forca transformava el 9-10 a poc més de quatre per al final. La resta ja és història. Dos penals més d'Anni Espar, dues vermelles a la banqueta i una última superioritat que l'Astralpool no ha pogut marcar per forçar la tanda de penals.

La temporada passada va ser el partit de les zero superioritats... però el títol de lliga es va acabar aixecant a casa. Tant de bo el mateix desenllaç aquest dissabte (12:30h) a Can Llong per signar un triplet que avui, per a o per b, no ha estat possible.

Assolim CN Mataró: Sánchez, Morell, Van de Kraats (2), Gual, Sevenich, Keszthelyi-Nagy (3), Cambray, Nogué, Avegno (1), Bertran (1), Espar (4), Claveria i Carmona
Astralpool CN Sabadell: Ester, M. Ortiz, Leitón (1), Van der Sloot (1), Casado, Steffens (2), Ruiz (3), Garcia, Forca (1), B. Ortiz (1), Pérez, González (1) i Carrasco
Parcials: 2-2 / 2-3 / 2-3 / 5-2
Àrbitres: Àlex Ortega, Josep Maria Teulé