De 07:00 a 09:00
Notícies en Xarxa
De 09:00 a 11:00
El Cafè de la Ràdio
Celebració d'un dels gols de l'APNE | Roger Benet Celebració d'un dels gols de l'APNE | Roger Benet
17.12.2019 9:20

L'Amics del Pou reforça la seva candidatura a l'ascens guanyant el derbi contra el Grups Arrahona

Si algú tenia algun dubte, el camí de l'Amics del Pou Nou Escorial no va camí d'aturar-se a la Tercera Divisió de futbol sala. L'equip d'Els Merinals es va endur cap al seu barri el primer derbi de la temporada contra el Grups Arrahona (2-3). I com a bon derbi, el partit va tenir de tot: una grada plena a Cal Balsach tot i ser dissabte a la nit, intensitat i moltes ocasions. El conjunt taronja tocava i tocava, s'apropava amb perillositat a la porteria dels de Paco Arjona —tornava a la banqueta després de superar uns problemes de salut— però l'Amics del Pou era una piconadora. Dues fuetades de Jose Aguilera 'Josete' en dos minuts i mig, i avantatge visitant. I encara en podrien haver estat tres si hagués transformat un penal. "Hem sabut portar-ho, patir i això és el que ens fa estar a dalt", assegurava el bigolejador.

Abans del descans, retallava diferències el nouvingut Joan Puigdomènech, arribat la mateixa setmana procedent del Club Natació Sabadell: "T'alliberes i et sents com un més. Allà no estava a gust amb mi mateix i necessitava fer un pas enrere per tornar a gaudir amb el futbol sala". En el segon temps, l'APNE semblava sentenciar amb el tercer, obra de 'Kuki' després d'una recuperació de Julio, i l'expulsió a Pep Girvent. Però els d'Isma Quirós es trobaven amb el 2-3 en inferioritat i començava un setge buscant un empat que no va arribar, tot i jugar dos minuts dels últims 2:19 amb un home més per la doble groga al mateix Julio. "Hi ha hagut ocasions. Algunes era un xut, un rebot, un altre xut i no acabava d'entrar. Ha estat una llàstima", es lamentava Puigdomènech.

Al final, tres punts que consoliden el Nou Escorial al capdavant del grup 1 amb 25 punts, tres més que els seus immediats perseguidors. "El nostre objectiu era arribar a Nacional. Un cop arribats aquí, ens volíem divertir. Estem on estem i més ens divertim. Si podem pujar, pujarem. Els braços no els abaixarem ni sent quatre a pista", recordava 'Josete'. L'últim partit del 2019 serà dissabte (16:30h) al Pavelló Nord contra el Sant Joan de Vilassar mentre que el Grups Arrahona, vuitè amb set punts menys, visitarà el mateix dissabte (18:45h) la pista d'un Montsant en descens.

Jornada d'empats a Segona B

Un esglaó per sobre, a Segona B, tant el Club Natació Sabadell com l'Escola Pia van empatar per primer cop aquesta temporada. De fet, cinc dels vuit partits de la jornada van acabar amb una 'X' com a signe. El conjunt nedador va arrencar el dissabte amb un empat (2-2) a les Illes Balears contra un Calvià que encara no ha perdut a la seva pista. "L'hora (15:30h) era una mica terrorífica, però en general va anar força bé. Després de veure el partit, no et satisfà perquè a la segona part vam tenir ocasions per poder sortir amb la victòria", es lamenta el tècnic Borja Burgos. 'Xato' i Dani Castro van igualar els gols de l'equip palmesà, però el CNS no va poder trencar la ratxa d'ara ja tres partits sense guanyar. "És una pena perquè podríem haver tornat a la quarta posició. S'espera una segona volta més que interessant i l'equip que estigui més regular, s'ho acabarà enduent", vaticina Burgos.

També va empatar (5-5) i també segueix amb 22 punts, a un del quart, el Barceloneta, l'Escola Pia. Els de Pedro Donoso rebien al carrer Garcilaso un Salou que arribava a la part baixa però que va plantar més batalla de l'esperada. Tant que, tot i començar manant 2-0 amb gols de Jordi Sardà i Roger Carrera, els escolapis es van veure obligats a remuntar en el tram final amb dos gols del mateix Sardà. A la següent acció, però, els salouencs tornaven a igualar el partit jugant de cinc. "És una llàstima perquè semblava que ja ens ho emportàvem però aquesta lliga és així, no podem abaixar el cap ni un minut", recorda Sardà. L'últim partit del 2019 també serà l'últim de la primera volta. La Pia visitarà la revelació, un Futsal Lleida que és tercer amb 29 punts, mentre que el Club disputarà derbi comarcal a Cal Balsach contra el Ripollet.

Sardà, celebrant el 4-4 momentani contra el Salou | Pau Vituri