En directe: De 03:00 a 05:00
De 05:00 a 07:00
De 07:00 a 08:00
Amunt el teló (R)
Pinya de l'Astralpool després del partit | Pau Vituri Pinya de l'Astralpool després del partit | Pau Vituri
12.01.2022 22:20

L’Astralpool agafa avantatge a la semifinal de l’Euro Cup en una muntanya russa a la Nova Escullera (10-12)

Una victòria valuosa… amb un regust estrany. Abans del primer esprint del partit, l’Astralpool Natació Sabadell hauria signat guanyar per dos gols de diferència a la Nova Escullera, però l’equip de Quim Colet, quan tenia contra les cordes el Club Natació Barcelona amb el 6-12, ha deixat escapar viu el conjunt de Víctor Gutiérrez. Tot i així, el 10-12 definitiu no deixa de ser un resultat favorable per afrontar la tornada a Can Llong d’aquí a quatre setmanes i aconseguir el segon bitllet per a la final de l’Euro Cup en la història del Club.

D’entrada, el partit començava amb dues bones mans d’Edu Lorrio a on va ser casa seva. A l’altre cantó, Bernat Sanahuja inaugurava el marcador amb un xut marca de la casa. En defensa, l’equip de Colet començava impecable, però no podia materialitzar les dues primeres superioritats. A poc més de dos minuts, Roger Tahull feia el primer gol del CNB des de la boia, però Dušan Banićević també responia des dels dos metres a assistència de Sanahuja. Ja en els darrers segons, Kosta Averka feia el tercer resolent amb celeritat una expulsió a la defensa de boia.

Només començar el segon quart, Sergi Cabanas es carregava amb la segona expulsió i Tahull ho aprofitava per fer el segon en el seu compte particular amb un precís cop de dits, però Sanahuja també s’escalfava rebent a dos metres una bona passada des de l’extrem. El CNB, no obstant això, esfumava aquest avantatge amb dos gols de Marc Valls en superioritat. Els boies locals començaven a imposar la seva llei. Abans del descans, després d’un xut creuat de Fran Valera, Tahull anotava el seu tercer gol prèvia expulsió provocada per l’ex de l’Atlètic-Barceloneta.

La tercera part, tot i això, arrencava igual que la primera, amb domini en el joc i en el marcador de l’Astralpool. Lalo López-Escribano aprofitava un regal de Cabanas i el mateix ‘2’ del Club transformava un penal provocat per Sanahuja. El CNB errava en les superioritats i els de Quim Colet estaven ben endollats. El 5-8 de López-Escribano amb un golàs, de sobrebot i a l’escaire, servia per rebaixar els decibels de la Nova Escullera. Abel Ramon, en l’enèsim home de més, trencava la sequera local, però Sanahuja, incomprensiblement sol, marcava la seva tercera diana; Averka també foradava la porteria de Mario Lloret; tot seguit, Sanahuja tornava a percudir per fora; i Marcel Teclas arrodonia un contraatac ràpid. Vuit minuts d’autèntica fantasia.

Però en quedaven vuit més. I una tornada a Can Llong. L’ex del Club Pere Estrany s’encarregava de recordar-ho completat el primer minut després de perdonar, l’Astralpool, i Valls transformava una nova superioritat en el segon, fet que tornava a esperonar la Nova Escullera. La diferència de sis gols quedava reduïda a només dos després del segon temps mort de Víctor Gutiérrez i de l'encert, un cop més en l'home de més, de Valls, el quart, i d'Adrià Delgado. Els últims tres minuts han estat d'infart, però sense gols. El mateix Delgado tenia l’11-12 amb un xut al pal i Sanahuja perdonava el 10-13 gairebé sobre la botzina. Can Llong serà el jutge definitiu d’una eliminatòria històrica i preciosa entre catalans el 9 de febrer.

Club Natació Barcelona: Lloret, López, Van den Burg, Valls (4), Garcia, Duric, Delgado (1), Gomà, Tahull (3), Estrany (1), Aguirre, Ramon (1) i Viñuales
Astralpool Club Natació Sabadell: Lorrio, Cabanas (1), Gil, Teclas (1), Sanahuja (4), Valera (1), Bertran, Andión, Averka (2), Banićević (1), López-Escribano (2), Veich i Serrano
Parcials: 1-3 / 4-2 / 1-7 / 4-0
Àrbitres: Tamás Kovács (HON), Boris Margeta (ESL)