En directe: De 07:00 a 09:00
De 11:00 a 13:00
Elena Ruiz ha tornat a ser clau transformant el definitiu 10-8 | RFEN Elena Ruiz ha tornat a ser clau transformant el definitiu 10-8 | RFEN
16.05.2023 22:39

L'Astralpool colpeja primer contra el Mataró i es queda a un sol pas de la vintena lliga (10-8)

A tocar d'un nou títol de la Divisió d'Honor femenina. L'Astralpool Natació Sabadell s'ha avançat a la final del play-off després d'imposar-se al Centre Natació Mataró a la Finetwork Aquàtics de Can Llong en un altre enfrontament d'alta intensitat entre tots dos equips. Un autèntic clàssic. Com si fos el guió de la final de la Champions que es va jugar a la piscina de 50 metres, les de David Palma han anat pràcticament en tot moment per davant en el marcador gràcies a una defensa d'elit, especialment a la primera meitat, i a l'encert d'una inspiradíssima Laura Ester, però les de Dani Ballart han aprofitat la diferència en superioritats (11 a 7) per apropar-se a la segona i fer perillar el primer triomf. Tot i això, com ara fa un mes i mig, ha acabat sent decisiu un gol de la jove Elena Ruiz quan la pilota cremava.

El Mataró ha sortit endollat amb un xut d'Anna Gual als 24 segons i un penal aturat per part de Maria Elena Sánchez a Bea Ortiz. Tot i això, la rèplica de l'Astralpool no s'ha fet esperar i ha arribat de mans d'Irene González, un doblet de Sabrina van der Sloot i una Laura Ester que també s'ha apuntat a la festa aturant el primer penal a Simone van de Kraats. El parcial del primer quart podria haver estat encara més ampli si la mateixa Elena Ruiz no hagués enviat al pal una altra pena màxima. Tot i això, la portera del Natació Sabadell ha seguit a la seva al segon quart aturant un segon penal. Bea Ortiz, en una acció puntual com a boia, ha neutralitzat el primer gol de Van de Kraats i, a la tercera, Judith Forca sí que ha encertat des dels cinc metres per situar el 5-2 abans del descans.

El tercer quart ha començat amb dos gols consecutius en superioritat de la italiana Silvia Avegno que han apropat les maresmenques a només un. Ràpidament, en dues accions de dona de més, Maica Garcia i Irene González han tornat a donar els tres de marge a les de David Palma. Van de Kraats ha fet novament la goma amb un altre gol en superioritat i un penal transformat. Tampoc ha fallat en aquesta circumstància Maggie Steffens a 40 segons per al final per entrar en l'últim quart amb el 8-6. Els decibels han pujat al màxim quan Van de Kraats ha fet la seva quarta diana. El cos tècnic de l'Astralpool ha rebut una vermella protestant una puntada de peu a la cara d'Elena Ruiz. Avegno, en jugadora de més, ha posat novament el Mataró a un sol gol just després del segon de Bea Ortiz i, en l'intercanvi de cops dels últims compassos, ha aparegut el braç de la mateixa Elena Ruiz per enviar la pilota a l'escaire a 40 segons per al final. Primer assalt superat... i ara toca rematar la feina dijous (19:30h) a la Joan Serra per aixecar la vintena lliga i ensenyar el camí al masculí enmig del seu debut contra l'Atlètic-Barceloneta.

Astralpool CN Sabadell: Ester, M. Ortiz, Leitón, Van der Sloot (2), Casado, Steffens (1), Ruiz (1), Garcia (1), Forca (1), B. Ortiz (2), Pérez, González (2) i Carrasco
Assolim CN Mataró: Sánchez, Morell, Van de Kraats (4), Gual (1), Sevenich, Keszthelyi-Nagy, Cambray, Nogué, Avegno (3), Bertran, Espar, Claveria i Carmona
Parcials: 3-1 / 2-1 / 3-4 / 2-2
Àrbitres: Sergio Jiménez, Pau Segurana