En directe: De 11:00 a 13:00
De 13:00 a 14:00
De 14:00 a 14:15
Notícies Migdia
Laura Ester ha tingut una actuació decisiva en el tercer quart | LEN Laura Ester ha tingut una actuació decisiva en el tercer quart | LEN
02.04.2022 20:04

L'Astralpool es planta a la final de l'Eurolliga amb sis gols de Judith Forca i un ensurt final (9-8)

Primer pas fet. L'Astralpool Natació Sabadell s'ha classificat per jugar la seva vuitena final de l'Eurolliga, la primera en els darrers tres anys. Les de David Palma han eliminat el Plebiscito Padova en un partit que ha tingut un guió força estrany, però on també ha sobresortit un nom: Judith Forca. L'esquerrana del Club ha conduït el seu equip amb una actuació sublim, acabant com a màxima anotadora amb sis dianes. L'Astralpool ha patit un ensurt final passant del 9-3 al 9-8, però ha certificat el bitllet i demà (16h, en directe a Ràdio Sabadell) es jugarà el títol —com els anys 2015 i 2019— davant l'Olympiacos, que ha arrasat davant l'UVSE (18-11) tot i els nou gols de Rita Keszthelyi.

Tot i que Martina Gottardo ha obert el marcador al Papastratio, ràpidament l'Astralpool s'ha posat per davant amb un penal i una ràpida contra executada per Forca. Ja en el tram final del primer quart, l'ex del Club Laura Barzon ha equilibrat la balança amb un altre gol en superioritat. L'omnipresent Forca i Sara Centanni han intercanviat cops als segons vuit minuts i la mateixa Barzon ha pogut posar per davant el Plebiscito, però ha enviat als núvols un penal. Per contra, Judith Forca marcava la seva quarta diana amb una exquisida vaselina a tres segons del descans.

Era el preludi d'un tercer quart on l'Astralpool ha passat com un cicló per la piscina. Tot i començar fallant una doble superioritat, entre Sabrina van der Sloot, Nona Pérez, Maggie Steffens i dos gols més de Forca, el Natació Sabadell s'ha situat amb un 9-3 en un tancar i obrir d'ulls. A més, Laura Ester ho aturava tot sota pals. En el darrer quart, producte de la relaxació i el concert de xiulet dels col·legiats, amb una trentena d'expulsions, el Plebiscito ha aconseguit encadenar un parcial de 0-5 que ha posat la por al cos, tot i que no ha arribat a tenir cap opció d'atac per empatar.

La sisena Eurolliga queda a un sol pas. Serà en el mateix escenari de fa set anys, jugant la final contra l'Olympiacos a casa seva. I, com ha quedat avui ben evident, amb un autèntic infern a les graderies. Tant de bo el desenllaç sigui diferent al d'aquell precedent i s'assembli més al del 2019, quan l'Astralpool va aixecar la cinquena davant les gregues a Can Llong. No serà gens fàcil.

Astralpool CN Sabadell: Ester, Ortiz, Games, Van der Sloot (1), Serrano, Steffens (1), Sohi, Garcia, Forca (6), Eggens, Pérez (1), González, Carilla
Plebiscito Padova: Teani, Barzon (1), Gottardo (1), Borisova, Queirolo, Casson (1), Millo, Dario, Armit (2), Meggiato, Centanni (3), Grigolon, Giacon
Parcials: 2-2 / 2-1 / 5-0 / 0-5
Àrbitres: Wengenroth (SUI) i Franulović (CRO)