De 19:30 a 20:00
El Mussol Maltès
Forca, en una acció defensiva | Ethnikos Forca, en una acció defensiva | Ethnikos
05.02.2022 21:22

L’Astralpool fa miques l’Ethnikos després del descans i té mig bitllet per tornar a la Final Four (8-13)

L’Astralpool Natació Sabadell femení s’ha tret l’espina d’El Pireu de la temporada passada i, aquest cop sí, està molt a prop de segellar el seu retorn a una Final Four de l’Eurolliga —entre pandèmies i eliminacions— tres anys després. L’equip de David Palma ha atropellat l’Ethnikos grec després del descans amb un espectacular parcial de 2-9 comandat per l’encert en atac de Judith Forca, autora de cinc gols, i els tres de Maica Garcia i Maartje Keuning. La tornada tindrà lloc el 26 de febrer a Can Llong.

Forca, de fet, ha estat l’encarregada d’inaugurar el marcador passat el primer minut de joc finalitzant un contraatac amb una subtil vaselina. L’Ethnikos li ha jugat de tu a tu, a l’Astralpool, els primers compassos del partit i fins i tot ha desaprofitat un penal. Stefania Haralabidis no perdonava en una acció ràpida i, entre ella i Alkistis Benekou a la boia, donaven el primer avantatge a les locals amb el 3-2. Les de David Palma responien en atac al ritme que marcava Maggie Steffens, assistent i golejadora. Tot i això, el Natació Sabadell s’ha bloquejat en els segons vuit minuts, topant-se amb una Ashleigh Johnson que ha apujat, i molt, el nivell d’aquest Ethnikos respecte del de la primera fase. L’estatunidenca li ha aturat un penal a Sabrina van der Sloot i, en un xut amb fortuna de la mateixa Haralabidis, l’Ethnikos ha situat el 5-3.

Els dos gols d’avantatge es mantenien al descans i la tercera part arrencava amb una nova aturada d’Ashleigh Johnson. Però ha estat un miratge. L’Astralpool ha estat molt superior físicament i de seguida, entre Irene González, Maica Garcia i Maartje Keuning, han capgirat el marcador. L’Ethnikos, per la seva part, malbaratava dobles superioritats. Entre la mateixa Maica Garcia a dos metres i Keuning, amb un xut poc ortodox, han començat a trencar el partit abans del final del tercer quart i els últims vuit minuts han acabat sent un passeig que ha arrodonit, qui sinó, Judith Forca amb un golàs a l’escaire. Cinc gols de renda que haurien de ser decisius per rematar l’eliminatòria a Sabadell i lluitar per la sisena Eurolliga de l’entitat.

Ethnikos Piraeus: Sotireli, Ioannou, I. Haralabidis (2), Elliniadi, Kontoni (1), Parkes, Chatzikyriakaki (1), A. Benekou (1), Rakintzi, S. Haralabidis (2), I. Benekou, Bakoc (1), Johnson
Astralpool CN Sabadell: Ester, Ortiz, Games, Van der Sloot, Serrano, Steffens (1), Sohi, Garcia (3), Forca (5), Keuning (3), Pérez, González (1), Carrasco
Parcials: 3-3 / 3-1 / 2-6 / 0-3
Àrbitres: Varkonyi (HON), Virijević (SRB)