De 07:00 a 09:00
Keuning, en una jugada d'atac | CNS Keuning, en una jugada d'atac | CNS
12.12.2021 17:30

L'Astralpool femení juga amb foc però passa a quarts de l'Eurolliga i com a primer de grup

Poques vegades una derrota havia tingut un regust tan dolç. L'Astralpool Natació Sabadell li ha vist les orelles al llop, però ha sabut treure l'ofici i l'experiència de tants anys a Europa per segellar l'accés als quarts de final de l'Eurolliga i, a més, fent-ho com a primer de grup. Abans del tercer i últim partit de la segona fase de grups contra el Centre Natació Mataró li valia una victòria, un empat i, fins i tot, una derrota per tres gols de diferència amb la qual hauria estat segon. En canvi, les maresmenques necessitaven guanyar de quatre. Per moments, especialment a la tercera part, han fregat la proesa, però les de David Palma han posat el cadenat en els últims vuit minuts i han gestionat el temps per acabar caient per un únic gol (9-10).

Ha estat un enfrontament molt diferent dels dos primers contra el Ferencváros i el Dunaújváros, sobretot per la fluïdesa de l'atac de l'Astralpool. A diferència de les magiars, el Mataró no ha permès gairebé en cap moment jugar amb la boia i les sabadellenques han estat força incòmodes. Després de més de quatre minuts de sequera inicial, la russa Bella Markoch ha obert el marcador i ha començat un intercanvi de cops on les de David Palma sortien malparades als xuts al pal curt. Per contra, trobaven solucions amb els obusos d'una Sabrina van der Sloot inspiradíssima durant el cap de setmana. Just abans del descans, un penal d'Anni Espar donava el primer avantatge de dos gols a l'equip de Dani Ballart.

La tercera part ha estat carregada de drama. Els gols de Vivian Sevenich i Anna Gual obrien un forat de tres gols que engegaven totes les alarmes. Mati Ortiz i Maggie Steffens apagaven el foc amb dues dianes que entraven plorant a la porteria de l'ex Maria Elena Sánchez. Però, segons després, la nord-americana es veia involucrada en una acció amb Sevenich on veia la segona expulsió i, immediatament, la tercera en una doble expulsió amb la boia rival plena de confusió per part de les col·legiades. Simone van de Kraats i la mateixa Sevenich, un malson als dos metres, situaven un més que perillós 6-9.

Contra l'espasa i la paret, Irene González ha marcat un gol balsàmic abans d'entrar en els últims vuit minuts, quan les forces ja anaven més justes. Maartje Keuning, amb un cop de dits a assistència de Mati Ortiz, ha situat el 8-9 i Markoch encara ha donat una mica d'emoció als últims tres minuts. Amb la victòria al sac però amb la primera plaça sense lligar, Van der Sloot ha acabat d'arrodonir-la al límit d'una possessió que hauria d'haver estat reiniciada. Tercera vegada que el Mataró assalta Can Llong aquesta temporada, però aquest cop s'ha celebrat com un triomf. Segueix la ratxa dels últims 13 anys i l'Astralpool estarà entre els vuit millors d'Europa. Per millorar els quarts de final de l'edició anterior, caldrà esperar primer el rival: o un grec, l'Ethnikos, o dos russos, Dinamo Uralochka o Kinef Kirishi, botxí de l'any passat a la Copa LEN. El sorteig, dissabte que ve a Atenes.

Astralpool CN Sabadell: Ester, Ortiz (1), Games, van der Sloot (3), Serrano, Steffens (1), Casado, Garcia, Forca (1), Keuning (1), Pérez, González (2), Carrasco
stm CN Mataró: Sánchez, Morell, van de Kraats (1), Gual (1), Sevenich (2), Timofeeva, Cambray, Nogué (1), Bach, Bertran, Espar (2), Markoch (3), Colominas
Parcials: 1-2 / 3-3 // 3-4 / 2-1
Àrbitres: Giuliana Nicolosi (ITA), Natalia Markopoulou (GRE)