De 03:00 a 05:00
Connectats (R)
Presentació dels dos equips avui a Can Llong | Adrián Arroyo Presentació dels dos equips avui a Can Llong | Adrián Arroyo
15.02.2020 15:10

L'Astralpool femení supera el Sant Andreu a la piscina i a la classificació (14-9)

La irregularitat predominant a la Lliga Premaat femenina segueix donant molt de sí. Després de la derrota del Natació Sabadell en el derbi contra el Terrassa i del triomf per la mínima del Sant Andreu a la piscina de les egarenques, avui l'Astralpool ha superat clarament el conjunt andreuenc, tancant aquesta trilogia de partits entre aspirants a les primeres places. Una victòria, la d'avui a Can Llong, solvent i fonamentada amb un primer parcial en el qual l'equip de David Palma ja ha obert la primera escletxa.

En els primers minuts, l'Astralpool ha signat un 4-0 de sortida que ha obligat el tècnic visitant, Javier Aznar, a demanar temps mort per intentar capgirar la dinàmica. Tot i les dianes de Paula Crespí i l'ex del Club Gisel·la Farré, i a diferència del duel davant el Terrassa, el Natació Sabadell ha sabut administrar l'avantatge, acabant el primer quart 6-3 a base de ràpides transicions. Les defenses s'han imposat als atacs a partir d'aleshores, amb quatre minuts de sequera en el segon quart. La bona defensa i les mans de Laura Ester permetien al Club ampliar la distància, mentre a la banqueta Aznar recordava el precedent de la primera volta, saldat també amb clara victòria sabadellenca.

En el tercer quart, el Sant Andreu ha tornat al partit situant-se a dos gols (8-6) i tenint pilota per posar-se un avall, però aleshores les exandreuenques Ruth Ariño i Sílvia Morell, a més de Marina Cordobés, han permès l'Astralpool arribar a l'últim període amb suficient marge com per no patir. L'empat en el darrer parcial (3-3) ha acabat portant a l'electrònic el 14-9 final, marcador amb el qual el Natció Sabadell supera a la classificació un rival, el barceloní, que arribava a Can Llong com a tercer classificat.

"Està bé que les de casa agafem més responsabilitat"

La màxima golejadora del partit amb sis dianes ha estat Marina Cordobés, que ha assumit la responsabilitat ofensiva del Natació Sabadell en el primer partit sense les canadenques Monika Eggens i Gurpreet Sohi, que no tornaran fins la tornada dels quarts de l'Eurolliga. "Està bé que ens donin l'oportunitat a la gent de casa d'agafar responsabilitat en aquests partits i fins i tot alguns més importants. Ho estem fent bé, anem pujant poc a poc i estic molt contenta", ha valorat la sabadellenca, tot assegurant que l'ànim col·lectiu queda reforçat amb aquest 14-9: "Després de perdre d'un contra l'Orizzonte ens va quedar una espina i aquest partit ens permet renovar-nos".

En l'altre extrem, Gisel·la Farré, una de les moltes jugadores del Sant Andreu amb passat al CLub. La sabadellenca ha fet tres gols en el seu primer retorn en lliga a Can Llong des que marxés l'estiu passat a la Pere Serrat. "Ens ha faltat creure'ns-ho i entrar més endollades. Començar amb un 6-3 no ajuda gaire. He vist l'equip decaigut i no ho entenc veient el gran partit que vam fer a Terrassa, sobretot en defensa", ha explicat Farré, germana de la portera de l'Astralpool, Ainara Farré. "Es fa estrany enfrontar-me a elles, però també vinc cada setmana a veure-les jugar", afegeix una Gisel·la que, malgrat l'agre regust amb el qual ha marxat avui, està satisfeta amb el canvi fet: "No em penedeixo de la decisió, necessitava canviar d'aires perquè portava quatre anys en una rutina bastant monòtona i crec que m'està anant bastant bé".

FITXA TÈCNICA

ASTRALPOOL CN SABADELL: Laura Ester, Mati Ortiz, Laia Rion, Ruth Ariño (2), Sílvia Morell (2), Nona Pérez, Marina Cordobés (6), Maica García (1), Judith Forca (2), Judith Prados, Ekaterina Tankeeva, Laura Barzon (1) i Ainara Farré
CN SANT ANDREU: Alba Olivé, Noelia Mora, Carla Abellán (1), Gisel·la Farré (3), Mar Navarro, Maria Luque, Ana Rubio, Raquel Prieto, María Palacio (1), Paula Crespí (2), Alejandra Aznar (2) i Martina Terré
PARCIALS: 6-3 / 2-1 / 3-2 / 3-3