De 05:00 a 07:00
De 07:00 a 09:00
Imatges de desolació a l'Astralpool després de la tanda | Roger Benet Imatges de desolació a l'Astralpool després de la tanda | Roger Benet
05.02.2023 17:28

L’Astralpool frega la Copa del Rei amb els dits però cau als penals contra l’Atlètic-Barceloneta (13-12)

La quarta Copa del Rei haurà d’esperar. Un immens Astralpool Natació Sabadell ha tingut més que mai contra les cordes l’Atlètic-Barceloneta i, per moments, s’ha vist aixecant el trofeu a casa, en una Finetwork Aquàtics on no cabia una ànima més, però la final s’ha acabat decidint a la tanda de penals i, en aquesta malaurada loteria, el conjunt mariner ha ampliat un any més el seu regnat. I ja en van 11 de consecutius, 19 en el total. Un desenllaç tràgic i del tot immerescut.

Si bé és cert que els d’Elvis Fatović han sortit forts i als 19 segons ja dominaven en el marcador, l’Astralpool tampoc li ha perdut la cara a la final i al segon quart s’ha posat per davant (3-4) de la mà de l’MVP, Bernat Sanahuja, i del millor porter de la final, Edu Lorrio. Amb intervenció favorable del VAR per invalidar un gol de Miguel de Toro, els de Quim Colet marxaven al descans mantenint aquest avantatge mínim (4-5).

Colet esclata amb una Finetwork Aquàtics entregada | Roger Benet

Enmig d’un concert de xiulet excessiu —el Barceloneta ha arribat a malbaratar en primera instància una insòlita triple superioritat— l’Astralpool ha sabut sortir reforçat i obrir la primera escletxa de dos gols (5-7). Una diana d’Alberto Munárriz, no obstant això, retallava diferències abans de l’últim acte. Lluc Bertran situava el 6-8 a l’inici, però en qüestió de 40 segons, els mariners empataven per mitjà de Martin Famera i Felipe Perrone. Quatre minuts i tot per decidir.

Kosta Averka tornava a avançar l’Astralpool en una superioritat, però en la darrera possessió i a falta de només 3,8 segons, Luke Pavillard enviava la final als penals amb el porter Unai Aguirre sumat a l’atac i en possible situació de dos metres. Un cubell d’aigua glaçada, aquest 9-9. Des dels cinc metres, tots dos equips han transformat els tres primers llançaments, Fatović ha canviat de porter i dos dels joves, Gerard Gil i el mateix Bertran, no han estat encertats davant Nic Porter. Honors, malgrat les escenes de llàgrimes, a un equip que cada dia està més a prop del gran dominador del waterpolo nacional.

Porter, heroi de la final per als mariners | Roger Benet

CN Atlètic Barceloneta: Aguirre, Famera (1), Matković (1), Munárriz (2), De Toro, Larumbe (1), Pavillard (2), Paul (1), Tahull, Perrone (3), Biel (1), Bustos (1) i Porter
Astralpool CN Sabadell: Lorrio, Sanahuja (4), Gil, M. Teclas, Veich (1), Valera (1), Bertran (2), Cabanas, Averka (3), Banićević (1), Bonet, Bustos i X. Teclas
Parcials: 3-2 / 1-3 / 2-2 / 3-2 / 4-3 (penals)