De 03:00 a 05:00
Connectats (R)
Alegria sabadellenca després d'aconseguir un bitllet molt car | Roger Benet Alegria sabadellenca després d'aconseguir un bitllet molt car | Roger Benet
01.12.2019 15:42

L’Astralpool gira el mitjó en dos dies: classificades per als quarts de l’Eurolliga i com a primeres

Després de la derrota de divendres al vespre contra l’Utrecht, pocs podien imaginar aquest desenllaç. Però l’Astralpool Natació Sabadell, actual pentacampió d'Europa, està fet d’una altra pasta. En poc menys de 48 hores, l’equip de David Palma s’ha refet de les derrotes consecutives a la Lliga Premaat, a la Supercopa d’Europa i a l’estrena de la segona fase de grups de l’Eurolliga, per accedir als quarts de final de la màxima competició europea. Minuts abans, amb l’ensopegada de les holandeses contra la Roma (11-10), ja sabien que el premi era sucós i perillós a la vegada: una victòria contra l’UVSE significava la primera posició del grup; un empat o una derrota, l’eliminació. El Club ha recuperat la seva identitat —ahir ja va posar la primera pedra contra les italianes— i amb una treballada victòria contra les hongareses (15-10) segueix viu a la competició.

Era qüestió de temps que aquest equip es compactés a l’aigua. D’entrada, amb una defensa que només permetia el conjunt de Budapest marcar en superioritats de la mà de la gran Rita Keszthelyi. Les dues canadenques, Gurpreet Sohi i Monika Eggens, s’han carregat aviat d’exclusions. I, en atac, avui recuperant peces clau com Judith Forca, amb quatre gols a la primera part. Les dues boies, Maica Garcia i Katia Tankeeva, han agafat el testimoni a la represa, fent molta feina des dels dos metres. L’Astralpool ha arribat a gaudir d’un avantatge de quatre gols amb el 9-5 però, enmig d’un ball d’expulsions, l’UVSE s’ha ficat de ple en el partit de la mà de la jove Natasa Rybanska. L’últim quart era un cara o creu i les de David Palma no han sabut perdre els nervis, ajudades per una grada de Can Llong que ha fet la resta. Ja amb el marcador decidit, fins i tot s’ha estrenat la jove Nona Pérez.

12 anys entre les vuit millors d’Europa

Amb aquesta classificació, l’Astralpool Natació Sabadell encadena 12 temporades consecutives, des de la 2008-09, ficant-se als quarts de final de l’Eurolliga, una fita a l’abast de molt pocs. A més, novament, amb l’avantatge de jugar la tornada a Can Llong. Entre els possibles rivals en el sorteig, el Dunaújváros hongarès, el Vouliagmeni grec o el botxí de la Supercopa, l’Orizzonte italià. No hi haurà, per cert, cap més representant de la Lliga Premaat després de l'eliminació del Mataró, el Mediterrani i el Sant Andreu.

FITXA TÈCNICA
Astralpool CN Sabadell: Ester, Ortiz (1), Sohi, Ariño (1), Morell, Pérez (1), Cordobés, Garcia (3), Forca (4), Eggens (1), Tankeeva (3), Barzon (1) i Farré
UVSE Budapest: Gangl, Telek, Antal (3), Kisteleki, Szücs, Keszthelyi (3), Baksa, Parkes (1), Rybanska (3), Mucsy, Farago, Peresztegi i Maczko
Parcials: 2-2 / 5-2 / 2-4 / 6-2
Àrbitres: Naumov (RUS), Wengenroth (SUI)