De 16:00 a 19:00
Connectats
Acció del partit | Palermo Today Acció del partit | Palermo Today
05.03.2022 16:21

L'Astralpool, obligat a remuntar dos gols contra el Telimar per aixecar l'Euro Cup (9-7)

Fa una dècada van ser cinc, els gols que va necessitar remuntar l'Astralpool Natació Sabadell a la final davant el Rari Nantes Savona. Una renda que va acabar sent massa gran d'eixugar. Aquest cop en seran dos contra el Telimar Palermo. L'equip sicilià ha agafat avantatge a la final de l'Euro Cup en un partit d'alt voltatge que no s'ha acabat decidint fins als darrers compassos. Els dos porters, Gianmarco Nicosia i Edu Lorrio, han ratllat a un nivell superb, però al final, els italians han aconseguit aquest forat amb un penal controvertit.

Tres minuts ha trigat el Telimar a obrir el marcador en el primer home de més que han tingut els sicilians. A l'Astralpool, en canvi, li costava aprofitar aquestes primeres situacions de superioritat i començava a topar amb Nicosia. Només Fran Valera era capaç de trobar el forat, tot i que Riccardo Lo Dico responia en l'acció immediata. L'alt nivell de Lorrio, aturant fins i tot un penal a Andrija Vlahović, mantenia l'equip de Palerm a ratlla.

Per començar el segon quart, Ramiro Veich cuinava una expulsió i ell mateix era l'encarregat de transformar-la, tot i que el Telimar tornava a marcar en la posterior jugada. Els de Quim Colet no trobaven resposta a la zona 2-4 dels sicilians i era Kosta Averka l'únic que trencava la resistència de Nicosia. Abans del descans, aquest cop sí, Vlahović encertava des dels cinc metres.

Els de Palerm, amb els gols de Davide Occhione i Max Irving en superioritat, marxaven per primera vegada de tres amb el 6-3. Quim Colet pausava el partit i Bernat Sanahuja aturava la sagnia en un home de més. Poc després, Dusan Banićević marcava des de la boia i era Marco Baldineti qui demanava temps mort. Tot i això, el Telimar no trobava el forat ni en una doble superioritat. La temperatura començava a pujar a Palerm i l'Astralpool es desquiciava amb la vermella a Valera i amb la diferència d'expulsions, 8 a 15 en aquell moment i 9 a 17 al final del partit.

Tot i això, Lorrio seguia amb el seu recital sota pals en l'últim quart i 'Bani' rebia una assistència exquisida per empatar amb un cop de dits. El bloqueig dels italians des del 6-3 el trencava Lo Dico a tres minuts per al final. En una de les enèsimes superioritats locals, Luca Marziali situava un perillós 8-6, però Sergi Cabanas anotava el 8-7. Ja en els darrers segons, l'acció polèmica: suposada entrada il·legal a l'aigua de Veich i penal assenyalat pels àrbitres amb el temps esgotat que Irving transformava en el 9-7 definitiu. Un desavantatge assumible, però ara serà el torn de la Bombonera de Can Llong, de moment el 26 de març, qui hagi d'igualar a la tornada el nivell de la caldera d'avui dels tifosi italians. 32 minuts per decidir el campió de l'Euro Cup.

Telimar Palermo: Nicosia, Turchini, Di Patti (1), Occhione (1), Vlahović (1), Giliberti, Marziali (1), Lo Cascio, Irving (3), Lo Dico (2), Basić, Washburn
Astralpool CN Sabadell: Lorrio, Cabanas (1), Gil, Teclas, Sanahuja (1), Valera (1), Bertran, Bonet, Averka (1), Banićević (2), López-Escribano, Veich (1), Serrano
Parcials: 2-1 / 2-2 / 2-2 / 3-2
Àrbitres: Koryzna (POL), Schwartz (ISR)