En directe: De 07:00 a 09:00
De 11:00 a 13:00
Van der Sloot, una de les més destacades de l'Astralpool durant tot el cap de setmana | LEN Van der Sloot, una de les més destacades de l'Astralpool durant tot el cap de setmana | LEN
11.12.2022 12:50

L'Astralpool passa a quarts de la Champions com a segon amb la derrota contra el Mataró

Objectiu complert... al 90%. L'Astralpool Natació Sabadell estarà un any més entre els vuit millors equips d'Europa, però als quarts de final de la Champions femenina s'haurà de veure les cares amb un dels tres primers classificats dels altres grups. Les de David Palma han passat com a segones després de fer la feina contra el Ferencváros (5-10) i l'Eger (14-9), però en el partit que decidia el lideratge del grup B han caigut per la mínima contra el Mataró (11-12). L'empat tampoc valia al Club, ja que les de Dani Ballart arribaven amb una millor diferència de gols.

Tot i les poc més de 12 hores de descans entre partit i partit, i amb Bea Ortiz i Judith Forca molt tocades, l'Astralpool ha obert el partit amb un parcial de 3-0 incidint des de la posició '5' amb els gols d'Irene González i el doblet d'Elena Ruiz. Les maresmenques han despertat després de nou minuts i mig i s'han apropat en el marcador de la mà d'Anni Espar i dos gols en superioritat de Simone van de Kraats. Entremig, la seva compatriota Sabrina van der Sloot també responia en situació de jugadora de més.

A la represa ha aparegut la figura de Rita Keszthelyi-Nagy. L'estrella magiar, jugant 'a casa', ha agafat les regnes de l'atac del Mataró, però s'ha trobat amb la resposta de la mateixa Elena Ruiz. Totes dues han acabat amb quatre gols. La diana de Nona Pérez a set segons per acabar el tercer quart feia que l'Astralpool entrés en el darrer parcial amb avantatge (7-6). Malgrat això, en el concert de xiulet de l'últim quart amb fins a 12 expulsions, les mataronines han pogut remuntar de la mà dels cinc gols d'una imparable Van de Kraats. Un penal de Van der Sloot i Irene González, amb un parell de dianes, han donat un últim fil de vida a les de David Palma, però ha estat massa tard.

El balanç dels Astralpool-Mataró aquesta temporada passa a ser de 2-2: Copa Catalunya i Divisió d'Honor per a les primeres i Supercopa d'Espanya i Champions per a les segones. Ara, a l'espera del sorteig de quarts de final que hauria de tenir lloc en els pròxims dies. Com a possibles rivals, hi haurà un altre equip català, el Mediterrani, i dos italians: la Roma —empatant en l'últim segon (12-12) contra el vigent campió, l'Olympiacos— i un vell conegut dels últims temps com és l'Orizzonte.

Astralpool CN Sabadell: Ester, M. Ortiz, Leitón (1), Van der Sloot (2), Serrano, Casado, Ruiz (4), Garcia, Forca, B. Ortiz, Pérez (1), González (3), Carrasco
Assolim CN Mataró: Sánchez, Morell, Van de Kraats (5), Gual, Sevenich (1), Keszthelyi-Nagy (4), Cambray, Nogué, Avegno, Bertran, Espar (1), Gurri, Carmona
Àrbitres: Calabrò (ITA), Chatzigoulas (GRE)
Parcials: 2-0 / 2-3 / 3-3 / 4-6