De 21:00 a 22:00
La Caverna Galàctica
De 22:00 a 23:00
Notícies Migdia (R) / Fórmula Musical
L'Astralpool, amb la medalla de subcampiones | Suport Films L'Astralpool, amb la medalla de subcampiones | Suport Films
12.10.2022 15:12

L’Astralpool perd el segon assalt contra el Mataró i la Supercopa es queda a la Joan Serra (9-10)

El primer combat a la Copa Catalunya va ser per a l’Astralpool Natació Sabadell i el segon, el de la Supercopa d’Espanya, ha caigut del cantó del Centre Natació Mataró. Malgrat actuar com a visitants, les de Dani Ballart han fet valer el factor Joan Serra per retenir un títol que ja van pispar a les de David Palma la temporada passada a Can Llong. En un duel, el d’avui, extremadament competit, les individualitats maresmenques han estat més encertades que les sabadellenques en els moments calents de la final i han servit per revalidar el trofeu.

Les intencions de sortida del Mataró han estat clares. Primer atac del partit, primer llançament de Rita Keszthelyi-Nagy, el fitxatge estrella que s’estrenava avui. Tot i això, el primer gol no ha arribat fins a l’equador amb un xut llunyà d’Anni Espar. A l’Astralpool li ha costat arrencar en atac, però tot s’ha accelerat en els darrers 80 segons del quart. Queralt Bertran ha fet pujar el 0-2 al marcador en superioritat, Elena Ruiz s’ha estrenat també en jugadora de més, Keszthelyi-Nagy ha tornat a situar els dos gols de diferència amb un xut des de fora, Bea Ortiz ha transformat el 2-3 a sis segons per al final i l’estrella magiar de les mataronines encara tenia guardada una genialitat des del mig de la piscina.

Malgrat això, les de David Palma han capgirat el marcador en un tres i no res. Elena Ruiz i Bea Ortiz han empatat el duel amb els seus segons gols, tots dos imparables, i Judith Forca s’ha apuntat a la festa amb el 5-4. Tot en un parell de minuts i mig. La reacció mataronina ha arribat amb una diana de Vivian Sevenich en superioritat, però una altra boia, Maica Garcia, ha tornat a donar avantatge a l’Astralpool marcant un gol de manual des dels dos metres. Un altre dels reforços locals, la italiana Silvia Avegno, ha situat el 6-6 amb un gran xut a l’escaire en superioritat a tres minuts per al descans.

El tercer parcial ha començat amb dos penals ràpids: Simone van de Kraats per al Mataró i Bea Ortiz per a l’Astralpool. Novament Maica Garcia ha avançat l’equip sabadellenc en una acció de jugadora de més, però la mateixa Van de Kraats s’ha començat a escalfar amb un xut exterior. Els decibels a la Joan Serra anaven en augment i cap dels dos equips, enmig d’aquesta tensió latent, ha pogut desfer la igualtat a partir de l’equador d’aquest quart. La Supercopa s’havia de decidir en els últims vuit minuts.

L’últim acte ha arrencat igual que l’anterior: amb un gol de penal de Van de Kraats. Començaven a passar els segons i l’Astralpool insistia buscant les seves boies, però sense resultat satisfactori. Havia de ser Judith Forca, transformant una doble superioritat, qui situés el 9-9, però Keszthelyi-Nagy feia el 9-10 d’immediat. En els moments decisius, el Natació Sabadell ha topat amb la portera Maria Elena Sánchez i la darrera superioritat en els últims segons, amb Laura Ester incorporada a l'atac, ha acabat al braç d’una defensora rival. Tercera Supercopa per al Mataró, mentre que l’Astralpool haurà d’esperar per aixecar la dotzena.

Astralpool CN Sabadell: Ester, M. Ortiz, Leitón, Van der Sloot, Serrano, Casado, Ruiz (2), Garcia (2), Forca (2), B. Ortiz (3), Pérez, González, Carrasco
Assolim CN Mataró: Sánchez, Morell, Van de Kraats (3), Gual, Sevenich (1), Keszthelyi-Nagy (3), Cambray, Nogué, Avegno (1), Bertran (1), Espar (1), Claveria, Carmona
Àrbitres: Àlex Ortega, Carla Martín
Parcials: 2-4 / 4-2 / 2-2 / 1-2