De 20:00 a 21:00
De 21:00 a 23:00
Maica Garcia, aixecant el trofeu a Terrassa | RFEN Maica Garcia, aixecant el trofeu a Terrassa | RFEN
19.02.2023 16:20

L’Astralpool recupera la corona de la Copa de la Reina tornant-li la moneda al Mataró a Terrassa (8-6)

Reines de la Copa. L’Astralpool Natació Sabadell torna a regnar a la competició del KO després d’haver cedit la corona en el mateix escenari fa tot just un any. L’equip de David Palma s’ha pogut treure l’espina d’aquella final en què van marcar únicament quatre gols contra el Centre Natació Mataró i han pogut tombar les de Dani Ballart en un altre partit d’altíssim voltatge. Tot un ‘clàssic’ que ha caigut del cantó sabadellenc, aquest cop, i que serveix per afegir a les vitrines la divuitena Copa de la Reina en 27 edicions de la competició.

Les de David Palma han sortit més endollades a la final amb dos gols de l’MVP, Bea Ortiz, en superioritat. Tot i això, les mataronines han encadenat un parcial de 0-4 mentre a l’Astralpool se li fonien els ploms en atac, amb una sequera de més de 12 minuts sense marcar. El 2-4 al descans recordava, i molt, al precedent de fa un any. A més, la balança de les expulsions en contra es començava a inclinar perillosament.

Tot i això, el Natació Sabadell s’ha refet amb un altre parcial de 4-0. El VAR ha validat un gol d’Irene González i després, en qüestió de dos minuts, Elena Ruiz, Bea Ortiz i Maica Garcia han acabat de girar el mitjó. Les de David Palma no han atinat a obrir un forat de tres gols i això ho ha aprofitat el Mataró per situar el 6-5 de Silvia Avegno a l’inici de l’últim quart. En els moments calents, a la jove Elena Ruiz no li ha pesat la responsabilitat i ha situat novament dos gols de marge amb un xutàs a l’escaire. Simone van de Kraats ha donat un últim fil de vida a les maresmenques a un minut per al final, però en la següent jugada, la seva compatriota Sabrina van der Sloot ha sentenciat la final amb una precisa vaselina. Un altre combat preciós entre tots dos equips... i no serà l'últim.

Astralpool CN Sabadell: Ester, M. Ortiz, Leitón, Van der Sloot (1), Serrano, Steffens, Ruiz (2), Garcia (1), Forca, B. Ortiz (3), Pérez, González (1) i Carrasco
Assolim CN Mataró: Sánchez, Morell, Van de Kraats (2), Gual, Sevenich (1), Kestzhelyi-Nagy (1), Cambray, Nogué (1), Avegno (1), Bertran, Espar, Claveria i Carmona
Parcials: 2-1 / 0-3 / 4-0 / 2-2
Àrbitres: David Gómez, Carla Martín