De 15:00 a 16:00
Parlem d'Òpera (R)
Celebració de la plantilla de l'Astralpool | Roger Benet Celebració de la plantilla de l'Astralpool | Roger Benet
11.04.2021 16:24

L’Astralpool regna a la Copa per dissetena vegada després d’imposar-se al Mataró (9-11)

Segueixen sent les reines. L’Astralpool Natació Sabadell ha afegit una Copa de la Reina més a les seves vitrines, la cinquena consecutiva i la dissetena en total, després de superar el Centre Natació Mataró a la final disputada a les instal·lacions del Club Natació Sant Andreu. Les de David Palma han aprofitat que arribaven més fresques al partit decisiu que no pas les de Dani Ballart per dominar pràcticament en tot moment i no veure perillar la seva corona. Una bona dosi de moral abans d’afrontar en set dies un nou títol amb la Final Four de la LEN Trophy.

Una ex del Club, Anni Espar, ha estat l’encarregada d’inaugurar el marcador a la final, però l’Astralpool ràpidament s’ha posat per davant de la mà de les dues neerlandeses, Sabrina van der Sloot i Maartje Keuning. Tot i errar algunes situacions clares, el primer parcial ja era un 2-3 favorable. La tònica ha seguit sent la mateixa al segon quart: fortalesa en defensa i alguns detalls de qualitat en atac, com un gol de molta factura de Mati Ortiz.

La mateixa Ortiz ha repetit només començar el tercer quart i l’Astralpool ha obert una escletxa de tres gols. De penal, Espar mantenia amb vida les de Dani Ballart. Del 4-7 es passava al 6-7 en un tres i no res. Un miratge, no obstant això. L’ambient s’anava tensant amb alguna decisió arbitral discutible, però entre Maica Garcia i Judith Forca, també de penal, restablien un avantatge que encara podria haver estat més ampli en una acció de contraatac desaprofitada.

Ha estat la russa Katia Tankeeva, només engegar els últims vuit minuts, qui ha donat la primera renda de quatre gols. Han anat passant els segons, el Mataró ha tirat de pressió i l’Astralpool, de conservar el marcador. Les maresmenques s’han arribat a posar a dos gols, però Keuning ho ha matat amb el 8-11 poc després de sonar la campana de l’últim minut. L’Astralpool continua sent la reina de Copes i Maica Garcia, l’MVP indiscutible.

CN Mataró: Sánchez, Jackovich, Lloret, Gual (2), Sevenich, Bonamusa, Cambray (2), Nogué, Bach (1), Bertran, Espar (4), Aznar i Colominas
Astralpool CN Sabadell: Ester, Ortiz (2), Van der Sloot (2), Ariño, Morell, Pérez, Cordobés, Garcia (2), Forca (2), Keuning (2), Tankeeva (1), González i Carilla
Àrbitres: Álex Ortega, Ana Belén Gonzalvo
Parcials: 2-3 / 2-3 / 2-3 / 3-2