En directe: De 09:00 a 11:00
De 11:00 a 13:00
De 13:00 a 14:00
Imatge post partit amb el president del COE | Pau Vituri Imatge post partit amb el president del COE | Pau Vituri
26.02.2022 19:34

L’Astralpool supera novament l’Ethnikos i torna a la Final Four de l’Eurolliga tres anys després (8-6)

Novena classificació per a la Final Four de l’Eurolliga femenina en les últimes 11 edicions. Només la temporada 2011-12 i la 2020-21, a banda de la cancel·lada per la pandèmia, van poder aturar aquest Astralpool Natació Sabadell. L’equip de David Palma torna a estar entre els quatre millors d’Europa després de superar l’Ethnikos per 21-14 en el global de l’eliminatòria. Els cinc gols de renda aconseguits a El Pireu ja eren gairebé definitius i avui, sense les dues neerlandeses —Sabrina van der Sloot per covid i Maartje Keuning per lesió—, no s’han deixat sorprendre i han tornat a superar les gregues per dos gols de diferència.

L’Astralpool ha entrat fort al partit amb la idea de no patir ni un sol segon i convertir els 32 minuts en un pur tràmit. Amb un joc fluid i l’encert de Maggie Steffens en superioritat i dues ‘delicatessen’ de Judith Forca, les de David Palma han viscut des del principi en el llindar d'aquests dos gols de diferència. Al descans, el marcador era de 4-2 gràcies a una diana de Brigitta Games a passada de Mati Ortiz a les acaballes. A la represa, l’Ethnikos ha tingut els minuts de més rauxa en atac amb un doblet de Ioulia Anna Kontoni. Amb el 5-5, no obstant això, han aparegut Forca novament i Irene González per restablir aquests dos gols que han estat perennes. Els últims vuit minuts, ja amb poca intensitat, un tercer d’Steffens i el 8-6 definitiu.

El president del COE, Alejandro Blanco, ha felicitat a peu de piscina la plantilla de l’Astralpool Natació Sabadell, que torna al seu hàbitat natural de l’última dècada. I ara, la incertesa. A la Final Four també hi seran l’Olympiacos i el Kinef Kirishi, que han eliminat el Dunaújváros i l’UVSE, respectivament. El quart en discòrdia tot apunta que serà el Dinamo Uralochka, que ho té encarrilat davant el Plebiscito Padova i que ho ha de segellar a Belgrad el 3 de març. Amb la situació del conflicte entre Rússia i Ucraïna, no es descarta fins i tot que els dos conjunts russos puguin ser exclosos de la competició. Dies decisius per saber com es resoldrà la competició a principis d’abril.

Astralpool CN Sabadell: Ester, Ortiz, Games (1), Casado, Serrano, Steffens (3), Sohi, Garcia, Forca (3), Keuning, Pérez, González (1), Carilla
Ethnikos Piraeus: Sotireli, Ioannou (1), I. Haralabidis, Elliniadi (1), Kontoni (2), Parkes, Chatzikyriakaki, A. Benekou (1), Rakintzi, S. Haralabidis (1), I. Benekou, Bakoc, Johnson
Parcials: 3-1 / 1-1 / 3-3 / 1-1
Àrbitres: Kukinova (SLQ), Castagnola (ITA)