De 20:00 a 21:00
No Preguntis
Averka ha estat el màxim golejador amb tres dianes | Roger Benet Averka ha estat el màxim golejador amb tres dianes | Roger Benet
08.02.2023 21:46

L’Astralpool tanca la primera volta de la Champions mirant el Novi Beograd a la cara (6-8)

No deixen de ser derrotes, però en qüestió de quatre dies, l’Astralpool Natació Sabadell ha estat a punt de sorprendre el gran dominador del waterpolo nacional, l’Atlètic-Barceloneta, a la final de la Copa del Rei i l’actual subcampió d’Europa, el Novi Beograd, en l’últim partit de la primera volta de la fase de grups de la Champions. Desfetes en partits molt ajustats contra ferms candidats a la Final Eight que han de servir per continuar creixent fent passes de gegant.

El Novi s’ha presentat a la Finetwork Aquàtics sense Jakšić ni Drašović, però amb una constel·lació de waterpolistes suficients com per endur-se el triomf. Ho han fet, però han hagut de suar la cansalada. D’entrada, els dos porters, Edu Lorrio i l’ex Sant Andreu o Barceloneta Joao Coimbra, ja han fet intuir que seria un partit de baixa anotació amb les seves aturades. Dos exmariners més, Strahinja Rašović i l’egarenc Álvaro Granados, han obert el marcador i la primera diana de l’Astralpool, obra de Fran Valera, ha arribat de penal en el tram final del primer quart.

El segon ha arrencat amb un gol a la boia de Savo Ćetković per situar l’1-3, però els de Quim Colet han encadenat uns minuts màgics per encendre Can Llong amb una vaselina ‘delicatessen’ de Sergi Cabanas i dos gols de Javi Bustos i Kosta Averka. El bielorús ha estat el millor de l’Astralpool en atac. Quan els grecs Skoumpakis i Vlachopoulos han capgirat la truita a la represa, amb l’ajuda novament de Rašović, Averka ha tallat la rauxa del Novi. Tot i això, Granados ha fet el seu segon gol en superioritat per entrar en l’últim quart amb dos gols de marge (5-7).

A falta de tres minuts i mig, el mateix Averka ha retallat diferències en un home de més posterior a un temps mort de Colet i ha fet creure per un moment en una possible campanada, però Dušan Mandić s’ha encarregat de fer tocar de peus a terra el Natació Sabadell en la següent acció, també en superioritat. I ja no s’ha mogut més, el marcador. Un altre partit competit fins al final contra un dels millors conjunts del continent. L’Astralpool es manté penúltim del grup B amb quatre punts, però ja s’obre un forat de set amb la quarta plaça, l'última que dona dret a jugar la Final Eight, després de la victòria per la mínima del Jug (11-12) a Berlín.