En directe: De 20:00 a 21:00
De 21:00 a 23:00
De 23:00 a 23:59
Notícies Migdia (R) / Fórmula Musical
Soma Vogel ha estat un autèntic malson en l'últim quart | Roger Benet Soma Vogel ha estat un autèntic malson en l'últim quart | Roger Benet
16.11.2022 21:34

L’Astralpool ven cara la seva pell en l'estrena a la Champions contra el Ferencváros (7-10)

Bona posada en escena de l’Astralpool Natació Sabadell masculí en el seu retorn a la fase de grups de la Champions League cinc temporades després. Malgrat que la derrota entrava en les travesses, el Ferencváros hongarès —bronze de l’última edició— ha hagut de suar de valent per estrenar el seu caseller de punts al grup B. Com ja van demostrar contra l’Atlètic-Barceloneta tant a la Supercopa d’Espanya com a la Divisió d’Honor, els de Quim Colet semblen més que preparats per competir a aquest nivell i avui, senzillament, ha mancat l’experiència necessària en els moments clau.

L’Astralpool ha obert el marcador amb l’acció marca de la casa de molts inicis de partit: pilota a la boia, expulsió i gol de Dusan Banićević. Tot i això, el FTC també ha vist porteria amb facilitat amb el penal transformat pel grec Argyropoulos i una altra diana de Német des dels dos metres. Entre Lluc Bertran pels sabadellencs i Fekete pels magiars, han donat continuïtat a l’alt ritme golejador inicial.

A partir d’aquí, la producció ofensiva s’ha pausat i les defenses han entrat en joc. Gairebé vuit minuts s’han estat tots dos equips sense marcar fins al 3-3 del jove Marcel Teclas a l’equador del segon quart. Novament Fekete i Sergi Cabanas intercanviaven cops, però en l’últim minut i mig abans del descans, el Ferencváros s’ha escapat amb dues superioritats transformades per Merkulov i Nagy.

Tot i això, els de Quim Colet no li han perdut la cara al partit. En el primer atac del tercer quart, Kosta Averka ha retallat diferències, però l’italià Damonte ha respost amb un xut al pal curt. Tot seguit, mateixa seqüència: diana de Bernat Sanahuja en home de més contestada per una fuetada de Varga. Després ha entrat en joc Edu Lorrio. El porter de l’Astralpool ha començat a treure el repertori d’aturades i un gol de Fran Valera després d’un temps mort ha permès el Club arribar als vuit minuts finals amb totes les opcions intactes amb el 7-8.

Fran Valera, aixecant el puny després del 7-8 | Roger Benet

Malgrat que les forces aguantaven, i parlant d’actuacions brillants sota pals, ha aparegut la figura de Soma Vogel. El porter del Ferencváros ha acabat amb un 65% d’aturades i ha impedit qualsevol opció de remuntada local. Simplement, un mur. Els magiars n’han tingut prou amb un parell de gols de Merkulov i Jansik mentre el seu porter negava qualsevol vida extra en el tram final de partit a l’Astralpool. Un aprenentatge, però també una actuació més que digna en aquesta reentrée a la màxima competició continental.

La segona jornada portarà la visita de l’Spandau alemany a la Finetwork Aquàtics a finals de mes. Abans, però, s’ha d’acabar de completar aquesta setmana gran europea amb la disputa dissabte (13h) de la Supercopa d’Europa a Can Llong contra el gairebé intocable Pro Recco.

Astralpool CN Sabadell: Lorrio, Sanahuja (1), Gil, Teclas (1), Veich, Valera (1), Bertran (1), Cabanas (1), Averka (1), Banićević (1), Bonet, Bustos, Teclas
FTC Telekom Budapest: Szakonyi, Molnar, Nagy (1), Merkulov (2), Argyropoulos (1), Ubović, Fekete (2), Vadovics, Német (1), Varga (1), Jansik (1), Damonte (1), Vogel
Parcials: 2-3 / 2-3 / 3-2 / 0-2
Àrbitres: Zwart (NED), Severo (ITA)