En directe: De 16:00 a 19:00
Connectats
A continuació:
De 19:00 a 19:30
Notícies Vespre
De 19:30 a 20:00
Tr3tz3
Fernàndez, Rubio i Guerrero durant la roda de premsa | Ràdio Sabadell Fernàndez, Rubio i Guerrero durant la roda de premsa | Ràdio Sabadell
12.02.2018 20:13 Aleix Graell

Les obres del Vapor Cusidó començaran el 12 de març

El nou parc del Vapor Cusidó tindrà aigua i un gran espai central. L'Ajuntament ha presentat el disseny definitiu d'unes obres molt reivindicades pel veïnat després del procés participatiu per decidir-ne el futur que es va celebrar el 2017. "El dia 12 de març iniciarem el projecte del Vapor Cusidó, tenen una durada aproximada de 6 mesos, per tant a l'inici de setembre coincidint amb la Festa Major podrem celebrar que és una realitat" ha dit Juli Fernàndez, regidor d'urbanisme. En total la remodelació de l'últim vapor de La Creu Alta està pressupostada en 503.816,17 milió d'euros.

Xavi Guerrero, regidor d'Espai Públic, explica que "hi haurà zones per fer activitats, des d'un concert a un Sant Joan -per això hi ha punts de llum – zones d'estada, d'ombra, de jocs infantils, per fer esport i espais per tenir-hi la màxima biodiversitat possible en una zona urbana". Amb la reforma s'acompleix una de les principals reivindicacions del veïnat durant el procés participatiu com era que es mantingués un espai central. "Pensem que el disseny i el dibuix dels projectes de forma consensuada i tenint en compte les necessitats col·lectives de la gent que viu a l'entorn fa que es consolidin" ha dit Glòria Rubio, regidoria de Participació Ciutadana.


El veïnat content amb la reforma de l'arquitecte creualtenc Francesc Camps

La novetat del disseny presentat és que s'incorpora una petita zona d'aigua i es protegirà, I senyalitzarà, els vestigis industrials que encara hi ha al solar com la xemeneia, la carbonera o un empedrat que era la primera porta d'entrada al recinte fabril. Francesc Camps, arquitecte del projecte, ha destacat que "hi havia dues opcions, una implantació d'un model determinat l'espai públic i l'altra la recuperació o bé l'evolució del que ja existeix. Hem triat la segona, de fet és un lloc de memòria dels que ho hem viscut des de petits i dels que ja no hi són". Camps és el nét del regidor d'Espai Públic el 1934 quan es va pensar a fer un jardí al solar.

La remodelació de la plaça mantindrà les línies de les parets de les naus que hi havia a l'espai convertides en bancs. Amb la canalització de l'aigua de pluja a través del pendent natural del solar s'aconseguirà la zona humida i es crearà un espai per un bar amb terrassa. Amb l'anunci del consistori, es posa en marxa una obra que el veïnat ha reclamat durant anys. Des de l'associació de Veïns de La Creu Alta s'han mostrat contents del projecte final però avisen que ho estaran més el dia que s'acabin les obres. Rubén Cantó, president de l'Associació de Veïns de La Creu Alta i vocal d'urbanisme s'ha mostrat content "Ha estat un projecte que ha començat des de baix, amb els veïns, no ha estat l'Ajuntament que ha dit que la plaça seria d'una manera, han estat els veïns que en 4 anys hem interactuat i hem dit quines coses volíem per la plaça".

Només hi ha un dels elements que trigarà encara uns quants anys que són els arbres. Se'n plantaran d'autòctons i algunes espècies estrangeres però, encara que es buscarà plantar-los adults, tindran un procés de creixement que durarà anys.