De 19:00 a 20:00
Quimèric
De 20:00 a 21:00
Hotel Suís (R)
Arnau Xerta, en el partit de la primera jornada contra el Sant Cugat. | OAR Gràcia - Èric Altimis Arnau Xerta, en el partit de la primera jornada contra el Sant Cugat. | OAR Gràcia - Èric Altimis
30.09.2019 11:56

L'OAR Gràcia torna a suar de valent per guanyar però firma un notable inici de lliga

Començant la lliga amb dos partits a casa, al vestidor de l'OAR Gràcia la consigna era clara: encetar el campionat sumant quatre punts de quatre possibles. L'objectiu es va complir amb la victòria (31-26) sobre l'Handbol Esplugues. Igual que a l'estrena de la temporada en aquesta trepidant Primera Nacional, els graciencs van haver de capgirar, de nou, un marcador advers.

La pel·lícula, de fet, va tenir un guió molt similar. Primera part més aviat fluixa, on els espluguins van arribar a distanciar-se, tal com va fer-ho el Sant Cugat al primer duel de la temporada, en cinc gols (7-12); i una segona meitat on el Gràcia va ser clarament superior. La clau, de nou, la defensa, amb les "torres bessones" Ramón Suárez i Marçal Pujadas (així els anomenen en el vestidor) fent-se grans en l'eix de la rereguarda. "A la primera part vam estar malament en defensa, però a la segona vam pujar el nivell amb el mateix plantejament que contra el Sant Cugat, amb les dues torres. Vam haver de suar de valent, però al final es va aconseguir i estem molt contents", explica Arnau Xerta, autor de tres gols. A 10 minuts del final, el marcador reflectia un empat a 25. Fins al final, els espluguins només van ser capaços de fer una diana, un fet meritori escoltant les paraules del mateix Xerta. "Crec que l'Esplugues és millor equip que el Sant Cugat, han fitxat molt bé i tenen grans jugadors".

En atac, Jordi Sancho va tornar a ser l'home més encertat (set gols). Com diem, per números un partit calcat al del Sant Cugat de la jornada inaugural. Fa una setmana, però, no hi van ser ni Bernat Correro ni Quim Vaíllo, baixes per motius diferents. Dissabte, els dos jugadors, cridats a ser dos homes de pes enguany, sí que hi van ser i, entre tots dos, van sumar set gols més. "Ens estem acoblant tots molt bé. Alguns ja havien jugat amb els nous i, després d'aquestes setmanes junts, ja estem funcionant molt bé com a equip", opina Xerta.

Al grup D d'aquesta Primera Nacional s'han plantat sis conjunts amb dues victòries a la tercera jornada. Entre ells hi són l'OAR Gràcia i el Sant Quirze, que s'enfrontaran aquest pròxim cap de setmana en un derbi que pot ser un bon termòmetre per situar el nivell dels graciencs.