De 02:00 a 03:00
Parlem d’Òpera (R)
Laura Ester s'estira en una acció ofensiva de l'Olympiacós | Josep Arnau - Atelier Photo Laura Ester s'estira en una acció ofensiva de l'Olympiacós | Josep Arnau - Atelier Photo
28.04.2017 19:54

L'Olympiacós deixa l'Astralpool Natació Sabadell fora de la final de l'Eurolliga als penals

L'equip femení de waterpolo de l'Astralpool Club Natació Sabadell assaboreix avui una d'aquelles derrotes que couen molt. L'equip de Nani Guiu ha quedat eliminat de l'Eurolliga a la tanda de penals a mans de l'Olympiacós, l'equip que l'havia deixat fora fa un parell d'anys a la gran final. Les sabadellenques han caigut, a més, als penals després de veure com les gregues igualaven un marcador favorable a l'Astralpool de quatre gols al descans (5-1).  Després d'un primer quart d'allò més igualat, en el qual només Smit i la capitana del Club, Olga Doménech, havien foradat la porteria contrària, el Natació Sabadell s'ha escapat en el segon amb un parcial gairebé perfecte. Cimentat per una gran defensa i una brillant Laura Ester, l'Astralpool ha obert forat amb dos gols de Bea Ortiz i dos més de Judit Forca.

La semifinal semblava encarrilada, però al tercer període les hel·lèniques han tornat al partit amb un 1-4 de parcial que deixava tot obert pels últims vuit minuts. Només Forca ha vist porteria en un quart en el qual Avramidou ha estat un factor determinant en la reacció de les del Pireu. El passi a la final es decidia, per tant, en l'últim quart, que començava bé pel Sabadell amb la diana de Bea Ortiz. Roberta Bianconi, però, ha fet valer la seva veterania per enviar la semifinal als penals. Primer, la italiana ha fet el 7-6 des del punt de penal, i més tard, faltant només 24 segons, ha fet el 7-7 definitiu. El conjunt de Guiu encara ha disposat d'una doble ocasió per classificar-se, però no hi ha hagut encert ni al primer xut al travesser ni en el refús que ha finalitzat Maica Garcia i ha aturat Diamantopoulou.

Des d'un primer moment, la tanda de penals s'ha torçat per l'encara vigent campió continental. Bianconi ha fet el primer per l'Olympiacós i la internacional nordamericana Kiley Neushul ha fallat pel Sabadell. Bea Ortiz i Judit Forca, malgrat la joventut de totes dues, han complert, però les gregues no erraven, ni Avramidou ni tampoc la italiana Emmolo. Plorant, l'última pena màxima grega també ha anat dins, obra de Manoliouda. L'aturada de Diamantopoulou en el darrer xut de Clara Espar confirmava l'eliminació del Sabadell, que per primer cop en les sis participacions en una Final Four, es queda fora de la final. Demà, les noies d'or del Club lluitaran per la tercera plaça amb La Sirena Mataró, que ha caigut a mans de l'amfitrió, el Kinef Kirishi, a la primera semifinal (11-8).