Quimèric
De 20:00 a 21:00
Un jugador de l'Astralpool mira com el Pro Recco aixeca el títol | Roger Benet Un jugador de l'Astralpool mira com el Pro Recco aixeca el títol | Roger Benet
19.11.2022 16:42

Massa Pro Recco en la primera experiència de l'Astralpool masculí a la Supercopa d'Europa (16-8)

Les travesses que vaticinaven el vuitè trofeu de la Supercopa d'Europa per al rei del waterpolo, el Pro Recco, s'han fet realitat. L'autoritat del vigent campió d'Europa ha estat un obstacle insuperable per a un Astralpool Natació Sabadell masculí qui, en la seva primera participació gràcies al títol de l'Euro Cup, ha plantat cara els primers 16 minuts en una Finetwork Aquàtics novament plena a vessar, però després ha acabat claudicant. Sigui com sigui, una experiència més a la motxilla d'un projecte en creixement.

I és que la posada en escena dels de Quim Colet ha estat prou bona, generant una quantitat important de superioritats, però mancant-li el més important: l'encert. Tant Dušan Banićević com Fran Valera perdonaven en els primers compassos i, en canvi, els de Sandro Sukno obrien la primera escletxa sense necessitat de prémer l'accelerador amb els gols de Fondelli, Iocchi i Cannella. Al final del primer quart, Bernat Sanahuja podia trencar per fi amb la resistència del porter Marco del Lungo amb un obús marca de la casa.

Amb el primer gol al sarró, l'Astralpool ha trobat amb més facilitat el camí a la porteria italiana. Però també s'ha hagut de sobreposar a marcadors perillosos, com ara el 6-2 que situaven Zalanki i el mateix Iocchi després de la diana de Kosta Averka en el seu segon intent en home de més. Banićević i Sergi Cabanas han retallat diferències amb el 6-4, Di Fulvio anotava el seu segon gol en superioritat amb una delicatessen i, a sis dècimes per arribar al descans, Sanahuja permetia seguir somiant el seu equip amb un altre xut potent des de fora.

Però fins aquí. La tercera part només ha tingut el color blanc del casquet del Pro Recco. Els italians han començat a transformar la majoria d'expulsions a favor i a divertir-se a base de vaselines. Els gols de Figlioli, Lončar, Di Fulvio, Hallock i Iocchi han significat un parcial de 5-0 que ha 'matat' la final. Els últims vuit minuts han estat de pur tràmit en què, per a l'estadística, Valera ha trencat la dinàmica negatia al principi i Lluc Bertran ha arrodonit el marcador en l'últim segon. En definitiva, un nou aprenentatge valuós per a l'equip de Quim Colet contra la millor plantilla del planeta.

Pro Recco: Del Lungo, Di Fulvio (4), Zalánki (1), Figlioli (1), Younger (1), Fondelli (1), Presciutti, Cannella (2), Iocchi (3), Velotto, Lončar (1), Hallock (2) i Negri
Astralpool CN Sabadell: Lorrio, Sanahuja (2), Gil, M. Teclas, Veich, Valera (1), Bertran (1), Cabanas (1), Averka (2), Banićević (1), Bonet, Bustos i X. Teclas
Parcials: 3-1 / 4-4 / 5-0 / 4-3
Àrbitres: Stavridis (GRE), Ohme (ALE)