De 15:30 a 16:30
Amunt el teló (R)
Alegria de la plantilla després del bronze | Cedida Alegria de la plantilla després del bronze | Cedida
16.02.2024 10:41

Medalla de bronze sobre la botzina per a les cinc de l'Astralpool amb Espanya a Doha (10-9)

Inversemblant desenllaç a la final de consolació del Mundial de Doha. La selecció espanyola femenina de waterpolo s'ha penjat la medalla de bronze gràcies a un gol sobre la botzina i a porteria buida de l'ex de l'Astralpool Natació Sabadell Elena Ruiz. Faltant només set segons, Grècia ha decidit fer pujar la portera en l'últim atac per evitar la tanda de penals, ha comès infracció de dos metres i això ho ha aprofitat el combinat de Miki Oca per aconseguir l'últim metall que encara no tenia a la col·lecció. És la cinquena vegada que Espanya puja al podi en les últimes set cites mundialistes. Un nou èxit per a les cinc representants del Club: Maica Garcia, Laura Ester, Judith Forca, Bea Ortiz i Paula Leitón, responsables de set dels 10 gols estatals a la final.

De fet, les jugadores de l'Astralpool han portat el pes de l'atac espanyol durant la primera meitat. Forca, Ortiz ―amb dos gols cadascuna― i Garcia mantenien les gregues a ratlla, tot i que el guió era ben diferent del duel de la primera fase en què es van imposar per vuit gols de diferència. Un altre gol de penal de Forca i un de Leitón des de la boia han donat el màxim avantatge (9-6) a les de Miki Oca en l'últim quart. La resposta hel·lènica ha estat un parcial de 0-3 que ha deixat molt obert el desenllaç. Semblava que la tanda de penals era inevitable... fins que ha arribat aquesta última jugada per al record.

Sofia Giustini, als JJOO

L'altra bona notícia ha estat la classificació de Sofia Giustini per als Jocs Olímpics. La italiana era l'única integrant del Natació Sabadell que encara no havia certificat el seu bitllet i l'ha aconseguit gràcies a la clara victòria (18-12) del Setterosa contra el Canadà en el partit pel setè lloc.