De 11:00 a 13:00
La plantilla de l'Astralpool, amb les medalles de bronze | Pau Vituri La plantilla de l'Astralpool, amb les medalles de bronze | Pau Vituri
18.05.2024 18:45

Exhibició de bronze de l’Astralpool Natació Sabadell a l’Euro Cup

L’Astralpool Natació Sabadell pot tornar de Rijeka amb un molt bon regust. Després de l'eliminació d'ahir a mans del Jug, l’equip de Quim Colet s’ha pogut rescabalar penjant-se el bronze a la final de consolació de l'Euro Cup després de superar l’Spandau (2-9) fent gala d’una extraordinària defensa. Els alemanys únicament han pogut foradar dues vegades la porteria d'un incommensurable Edu Lorrio, autor de 15 aturades. No ha estat el color desitjat, però la campanya europea acaba amb una merescuda medalla... i ja en van tres en només tres anys. El projecte del masculí continua creixent.

És cert que els berlinesos tenien dues baixes per sanció d'ahir. Una, la de l'ex del Club Dušan Banićević. A més, Denis Strelezkij, el màxim golejador a la semifinal, s'ha carregat amb dues expulsions en només dos minuts i mig. L'Astralpool no ha aprofitat aquestes superioritats i ha hagut de ser Stefan Vidović qui obrís la llauna amb un xut exterior en el tram final del primer quart. Javi Bustos, agafant un rebot en un home de més, ha fet el segon gairebé a l'equador del segon període. Després de 12 minuts, Marek Tkac ha inaugurat el comptador de l'Spandau en superioritat, però Fran Valera, de penal, ha tornat a situar els dos gols d'avantatge que s'han mantingut fins al descans gràcies a una gran defensa.

L'Edu Lorrio dels grans dies

Per acabar-ho de rematar, la segona meitat ha arrencat amb un penal aturat per part de Lorrio. Això ha acabat d'esperonar l'Astralpool en atac. Entre Alberto Barroso per partida doble i Kosta Averka, han situat un 1-6 que ha liquidat la final de consolació al tercer quart. El segon i últim gol dels alemanys, de fet, ha arribat a cinc minuts i mig per al final. A partir d'aquell moment, Bustos, Averka i Fynn Schütze, de penal, han acabat de tancar un marcador realment escandalós. Una exhibició de bronze.

Spandau 04 Berlín: Baksa, Gbadamassi, Prioteasa, Dyck, Tkac (1), Jüngling, Strelezkij, Tomasović, Stamm (1), Sedlmayer, Abramson, Chiru i Spijker
Astralpool CN Sabadell: Lorrio, Bonet, Asensio, Schütze (1), Vidović (1), Valera (1), Barroso (2), Van Ijperen, Averka (2), Pérez, Mallarach, Bustos (2) i Teclas
Parcials: 0-1 / 1-2 / 0-3 / 1-3
Àrbitres: Putniković (SRB), Zwart (NED)

Sergi Cabanas, campió amb el Jug

La jornada en clau sabadellenca s’ha arrodonit amb el triomf a la final de Sergi Cabanas. El seu equip, el Jug Adriatic, s’ha imposat amb encara més solvència que ahir (6-12) al Primorje, l’amfitrió d’aquesta Final Four. Cabanas, un dels màxims golejadors amb tres dianes, ja pot presumir de tenir dues Euro Cup, una amb el Club i l’altra amb el conjunt de Dubrovnik.