En directe: De 19:00 a 20:00
Quimèric
De 20:00 a 21:00
De 21:00 a 23:00
Pinya de l'Astralpool després de la victòria 'in extremis' | Pau Vituri Pinya de l'Astralpool després de la victòria 'in extremis' | Pau Vituri
04.04.2023 22:00

Més èxtasi a Can Llong: l’Astralpool derrota l’OSC amb un gol de Fran Valera a falta de dues dècimes (9-8)

Que la festa no s'aturi. La secció de waterpolo de l’Astralpool Natació Sabadell viu uns dies màgics. I tots, a la piscina de 50 metres de la Finetwork Aquàtics de Can Llong. La talismà. Jug Dubrovnik a la Champions masculina, Atlètic-Barceloneta en lliga, la sisena Champions del femení… i només faltava això, un triomf gairebé sobre la botzina. Un gol de Fran Valera a 0,2 segons del final ha donat a l’equip de Quim Colet una merescuda tercera victòria a la fase de grups contra un rival que arribava empatat a punts com és l’OSC Budapest.

Després d’anar per davant durant tot l’enfrontament, un empat hauria estat massa cruel. Amb l’absència del jove boia Marcel Teclas, l’Astralpool s’ha avançat ràpidament amb el primer gol de Valera en posició ‘5’ i dues dianes per fora de Kosta Averka. Per la seva part, els magiars castigaven en dues superioritats transformades per Burián i Manhercz. El primer quart acabava amb Ramiro Veich culminant un home de més elevant-se més que ningú al segon pal.

L’alt ritme ofensiu es veia frenat en els segons vuit minuts. Tot i això, els de Quim Colet marxaven al descans amb tres gols de marge (6-3) gràcies a dues dianes en superioritat de Bernat Sanahuja que neutralitzaven el gol a la boia de Hárai. A la represa, l'OSC s'ha apropat amb un home de més transformat per Bundschuh i un xut a l’escaire d’Angyal, però novament han aparegut Valera i Sanahuja per restablir aquests tres gols (8-5) abans de l’últim quart.

Tot i això, el coixí s'ha esfumat. El conjunt hongarès ha encadenat un 0-3 amb una doble superioritat que no ha perdonat Csacsvoszky, un altre home de més de Salamon i l’empat (8-8) que ha arribat per mitjà d’Angyal, amb una gran vaselina, a un minut i mig per al final. Per sort, Edu Lorrio ha frenat la rauxa de l’OSC i l’Astralpool ha tingut l’últim atac en superioritat. A la primera no, però a la segona, sis contra sis i des del córner, Valera ha fet esclatar la Finetwork Aquàtics. Un triomf que impulsa els de Quim Colet fins a la sisena plaça del grup B, a cinc punts del quart, el Jug Dubrovnik, i a falta de nou per jugar-se. Encara hi ha vida.

Astralpool CN Sabadell: Lorrio, Sanahuja (3), Gil, Blasco, Veich (1), Valera (3), Bertran, Cabanas, Averka (2), Banićević, Bonet, Bustos i Teclas
Genesys OSC Budapest: Lévai, Angyal (2), Manhercz (1), Várnai, Salamon (1), Csacsovszky (1), Dala, Tóth, Vigvári, Burián (1), Bundschuh (1), Hárai (1) i Bisztritsányi
Parcials: 4-2 / 2-1 / 2-2 / 1-3
Àrbitres: Severo (ITA), Matijašević (SRB)