De 20:00 a 22:00
En Joc
Barroso, en una imatge d'arxiu | Roger Benet Barroso, en una imatge d'arxiu | Roger Benet
06.10.2023 17:59

Primera victòria de l'Astralpool a la Champions masculina contra un incòmode Steaua (8-11)

La primera, al sarró. Després de quedar-se amb la mel als llavis a la tanda de penals contra el Brescia, l'Astralpool Natació Sabadell ha pogut estrenar el seu caseller de victòries a la Champions League 2023-24. I ho ha fet guanyant el partit que s'havia de guanyar a la piscina de l'Steaua de Bucarest per continuar amb les opcions intactes en la lluita per la segona posició. Tot i això, el teòric rival més fluix del grup A ha plantejat un duel laboriós a l'equip de Quim Colet, que ha pogut obrir escletxa en el segon quart per conservar-la fent la goma fins al 8-11 final. El madrileny Alberto Barroso, un dia més, ha estat cabdal amb quatre gols i accions de molts quirats.

Els romanesos han obert el marcador en un tres contra dos que ha culminat Andrei Neamtu a plaer, mentre que l'Astralpool tenia problemes per agafar el pols al partit en atac. Fran Valera es mostrava imprecís en el llançament i ha hagut de ser Barroso, amb una gran finta en superioritat, qui inaugurés el compte particular dels de Colet. David Bota, també en home de més, ha tornat a posar per davant l'Steaua, però Fynn Schütze empatava abans d'acabar el primer quart després d'una assistència de l'omnipresent Barroso.

Tot i que Vlad Georgescu ha fet el 3-2 a l'inici del segon període en superioritat per als de Bogdan Rath, dues accions en segona instància d'Óscar Asensio i Pep Bonet han donat el primer avantatge del partit al Club. Malgrat que l'equip estava erràtic en homes de més, ha marxat al descans amb el 3-5 que ha transformat Kosta Averka faltant únicament dos segons per a la conclusió. I aquí ha començat l'estira-i-arronsa entre els dos i tres gols de diferència. Schütze i Georgescu, de penal, han inaugurat el tercer quart, Blai Mallarach ha fet el 4-7 al contraatac; en qüestió de 45 segons, Raducu Dinca i Tudor Fulea han retallat diferències en superioritat, però entremig Barroso ha respost amb un altre golàs marca de la casa. Una nova diana d'Averka a la contra ha suposat el 6-9 amb el qual s'ha arribat als últims vuit minuts.

I, qui sinó, Alberto Barroso, s'ha encarregat de posar-li el llaç a l'enfrontament amb una delicatessen sense massa angle. Els gols de Nicolae Oanta i Victor Antipa han obligat a estar alerta fins al final, tot i que el mateix Barroso ha sufocat qualsevol intent de reacció romanesa amb el seu quart gol de la tarda. Primer desplaçament superat i ara quedaran els dos més complicats, el 17 d'octubre a la piscina del Novi Beograd i l'1 de novembre a la del Brescia. Abans, dijous de la setmana que ve, primer títol de la temporada en joc: la Supercopa d'Espanya a la piscina de l'Atlètic-Barceloneta.

CSA Steaua Bucarest: Tic, Vusković, Georgescu (2), Fulea (1), Bota (1), Neamtu (1), Klikovać, Antipa (1), Dinca (1), Oanta (1), Iudean, Goanta i Dragusin
Astralpool CN Sabadell: Lorrio, Bonet (1), Asensio (1), Schütze (2), Vidović, Valera, Barroso (4), Van Ijperen, Averka (2), Pérez, Mallarach (1), Bustos i Teclas
Parcials: 2-2 / 1-3 / 3-4 / 2-2
Àrbitres: Kun (HON), Matisajević (MNE)