En directe: De 11:00 a 13:00
Al Matí
A continuació:
De 13:00 a 14:00
Hotel Suís
De 14:00 a 14:15
Notícies Migdia
El seguiment del Lugo-Sabadell i la J38, en directe a Twitch (dissabte, 18h)
Imatge de la zona on s'ha de fer el passatge Jean Piaget | Cedida Imatge de la zona on s'ha de fer el passatge Jean Piaget | Cedida
15.03.2023 17:59

Sabadell, en transformació

Sabadell ha experimentat i experimentarà els pròxims mesos una renovació de la imatge gràcies a les diferents obres que s'han fet i s'estan fent a la via pública. Des de principi d'aquest any, la ciutat ha engegat almenys una desena de projectes que suposaran una millora i una dignificació de l'espai públic. Entre els més destacats, hi ha les actuacions en quatre cruïlles de la Gran Via per tal de pacificar-la, la millora de l'accessibilitat als barris de Can Rull o Cifuentes, les obres del carrer Caucas o la instal·lació de jocs infantils al carrer Mauritània. 

A les actuacions que actualment estan en fase d'execució, cal afegir alguns dels projectes de millora urbanística que han culminat durant aquest mandat com la urbanització definitiva del Passeig, la renovació de la plaça de la Fuensanta o del carrer Goya, entre altres. 

"S'han fet més del 86 per cent de les actuacions planificades, això no vol dir que no quedin coses per fer perquè sempre sorgeixen reptes, però crec que es pot fer un balanç molt satisfactori". 

Eloi Cortés, regidor i portaveu adjunt del govern

Inici de les obres per crear el passatge Jean Piaget

Precisament, aquesta setmana han començat el treballs per crear el nou passatge Jean Piaget, tot just al darrere de l'escola Riu-sec. El projecte, amb una durada prevista de quatre mesos, permetrà actualitzar un espai de 500 metres quadrats de superfície. D'una banda, es millorarà l'accessibilitat a peu de l'estació Can Feu-Gràcia dels Ferrocarrils i, de l'altra, es renovarà i es plantaran arbres nous, a més de la creació d'una zona de jardí amb arbustos. De la mateixa manera, s'instal·laran bancs i papereres per crear espais d'estada i descans. El projecte suposarà una inversió de 204.000 euros, cofinançada pels fons europeus Next Generation. 

"El que estem fent és habilitar aquest espai per millorar l'accessibilitat i fer que l'estació quedi millor connectada amb l'entorn".