En directe: De 07:00 a 09:00
De 11:00 a 13:00
Fotografia de les campiones amb l'afició de Can Llong | Pau Vituri Fotografia de les campiones amb l'afició de Can Llong | Pau Vituri
20.05.2023 16:11

Triplet de l’Astralpool Natació Sabadell: Copa, Champions… i la vintena lliga

La cirereta a una temporada històrica. Una més d’aquesta plantilla que no para de regalar alegries a l’esport sabadellenc. L’Astralpool Natació Sabadell ha tancat el curs 2022-2023 aconseguint els tres principals títols als quals podia aspirar: Copa de la Reina, Champions League… i la Divisió d’Honor. Novament en el tot o res, l’equip de David Palma ha estat superior al Centre Natació Mataró, subcampió en totes tres competicions. La Finetwork Aquàtics de Can Llong ha empès més que mai les waterpolistes sabadellenques per anul·lar les maresmenques en el tram decisiu de la final, amb victòria final per 10-6, i la capitana Maica Garcia ha aixecat al cel de Sabadell la vintena lliga de la història de l’entitat. Ja en són nou més que el segon en el palmarès, el Mediterrani.

Com era d'esperar, els primers compassos han estat de molta igualtat. Sabrina van der Sloot, quina final la seva, ha trigat prop de tres minuts a obrir el marcador i Laura Ester ha aturat el primer penal a Anni Espar. Tot i això, les de Dani Ballart s'han posat per davant abans d'acabar el quart amb un xut creuat de Silvia Avegno i un gol en superioritat de la mateixa Espar. L'1-2 ha estat l'última vegada que el Mataró ha manat en l'electrònic. Dos gols consecutius de Judith Forca i un altre de murri de Paula Leitón en només tres minuts han situat al davant l'Astralpool. Les maresmenques han empatat en dues accions de dona de més de Rita Kesztheltyi i Simone van de Kraats, però el Natació Sabadell ha fet el 5-4 just abans del descans. Maggie Steffens ha trobat Van der Sloot al segon pal i la neerlandesa ha transformat el seu segon gol gairebé sobre la botzina.

En una nova superioritat, Keszthelyi ha igualat el partit a la represa, però les de David Palma han engegat la maquinària per trencar del tot la final. Van der Sloot, a l'estil de la final de Copa, ha superat Maria Elena Sánchez amb dos subtils cops de canell. Entremig, una badada defensiva que aprofitava Cristina Nogué. Tot i això, Can Llong esclatava amb el 8-6 de Maica Garcia i, sobretot, amb el 9-6 de Forca. L'esquerrana marcava des de casa seva per situar el màxim avantatge al final del tercer quart. La lliga estava a tocar i, en l'últim quart, l'Astralpool ha tancat del tot l'aixeta, amb un Mataró intentant-ho a la desesperada. Novament Judith Forca, la millor d'Europa durant el 2022, materialitzava el seu quart gol i el títol, un any més, es quedava a casa, a les vitrines del millor equip de la competició