De 08:00 a 09:00
No Preguntis
L'alegria maresmenca, contrastant amb la decepció sabadellenca | Roger Benet L'alegria maresmenca, contrastant amb la decepció sabadellenca | Roger Benet
12.10.2021 14:08

Un Astralpool minvat no pot retenir la Supercopa d’Espanya a casa contra el Mataró (10-8)

S’intuïa a la prèvia la Supercopa d’Espanya més difícil dels últims anys… i els pronòstics s’han complert. L’Astralpool Natació Sabadell no ha pogut revalidar el títol a Can Llong contra el rival que ja es venia perfilant com una alternativa real en els darrers temps, el Centre Natació Mataró. La temporada passada, les de Dani Ballart ja van dur la final de la Divisió d’Honor al tercer partit i avui, amb una plantilla encara més reforçada, han aixecat el primer trofeu en joc del curs 2021-22. La diferència de rodatge s’ha fet palesa entre un equip que ja ha debutat en lliga i un altre que encara està pendent d’incorporar peces com l’estatunidenca Maggie Steffens o la jove Nona Pérez.

Tot i que el partit ha començat accelerat amb un gol afortunat de Van der Sloot als 22 segons i la resposta de Cambray un minut després, les defenses s’han anat imposant a mesura que passaven els minuts. Markoch, al contracop i aprofitant el refús d’un xut al pal d’Anni Espar, ha trencat la resistència que imperava durant el primer quart. L’Astralpool s’ofegava en el xut exterior i no trobava opcions a la boia per la defensa en ‘M’ proposada per Dani Ballart. De les dues primeres superioritats del partit han sortit el 3-1 d’Espar de penal i el 4-1 de Markoch. El 5-1 d’Anna Gual engegava les primeres alarmes.

Irene González, en una acció ràpida, ha trencat la sequera golejadora que s’havia allargat durant 13 minuts. I, també de penal, Van der Sloot ha retallat diferències abans del descans. Encara hi havia temps, no obstant això, per una darrera fuetada de Cambray al pal curt de la porteria de Laura Ester. La mateixa Irene González ha obert el marcador a la represa amb un xut a l’escaire, però responien la neerlandesa Van de Kraats en superioritat i Cambray, amb el seu tercer gol, aprofitant una badada en defensa.

Laura Ester, lamentant-se d'un dels gols del Mataró | Roger Benet

Només l’encert de Van der Sloot mantenia amb vida l’equip de David Palma, però la també neerlandesa, just després, enviava un llançament des dels cinc metres per sobre del travesser. Qui s’ha apuntat a la festa amb el 8-6 ha estat Judith Forca amb un xut marca de la casa de l’esquerrana. Palma demanava temps mort abans d’acabar el tercer quart, però no sorgia l’efecte desitjat: cop de dits de Maica Garcia al pal.

La boia sabadellenca falla un cop; mai dos. Un gol seu obria l’últim parcial i ficava de ple el Club a la final, però en la següent jugada, Anna Gual situava el 9-7. Poc després, sola al segon pal en una superioritat, Marta Bach eixamplava distàncies. I aquí moria el partit, sense efectivitat de l’avui equip visitant en els darrers minuts més enllà d’un gol de Maica Garcia en superioritat. L’Astralpool segueix sent el dominador amb 11 de les 13 Supercopes, però el Mataró n’ha guanyat dues de les últimes tres. La batalla d’aquesta temporada, amb el permís dels Medi o Terrassa, està més que servida.

STM CN Mataró: Sánchez, Morell, Van de Kraats (1), Gual (2), Sevenich, Timofeeva, Cambray (3), Piralkova, Bach (1), Bertran, Espar (1), Markoch (2) i Colominas
Astralpool CN Sabadell: Ester, Ortiz, Games, Van der Sloot (3), Serrano, Prados, Casado, Garcia (2), Forca (1), Keuning, Bonet, González (2) i Carrasco
Parcials: 2-1 / 4-2 / 2-3 / 2-2
Àrbitres: Xevi Buch, Josep Maria Teulé